Poraz BiH od Srbije

Pionirska reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je u Kalesiji odigrala drugu prijateljsku utakmicu sa odgovarajućom selekcijom Srbije.

Kao i prije dva dana u Banovićima gosti su ponovo pobijedili minimalnim rezultatom 0:1.

Jedini pogodak postigao je Bogdan Jočić već u prvoj minuti susreta.

Nakon utakmice selektor bh. tima Zoran Erbez je izjavio:

“Evidentno je da je Srbija u ovom trenutku kvalitetnija od nas. Vidi se da su imali više utakmica. Ovo su prvi mečevi ove generacije i cilj nam je bio da vidimo da li dječaci mogu odgovoriti zahtjevima koji se traže za igranje u nacionalnom dresu. Ima tu određenog kvaliteta i djelimično možemo biti zadovoljni. Neki igrači su pokazali da i u budućnosti možemo račinati na njih, ali ova selekcija se tek gradi i sigurno je da će biti dopunjena.“

Bosna i Hercegovina-Srbija 0:1 (0:1)

Sudija: Admir Avdić.

Golovi: 0:1 Bogdan Jočić (1’).

Bosna i Hercegovina: Belmin Dizdarević, Andrej Đokanović, Stefan Rankić, Dino Islamović, Dejan Matković, David Rukavina, Ivor Krešić, Kenan Cacan, Nemanja Nikolić, Mate Čolak, Dal Varešanvić.

Igrali su još: Haris Brkić, Adin Mujanović, Armin Šarić, Mirza Avdičević, Aleksa Radić, Amer Spahić, Ali Panjeta, Dean Peco.

Selektor: Zoran Erbez.

Srbija: Nikola Četković, Luka Mikić, Mateja Dukić, Ivan Ilić, Strahinja Eraković, Milutin Vladisavljević, Danilo Mitrović, Veljko Đorđević, Ivan Tejić, Vukašin Jovković, Bogdan Jočić.

Igrali su još: Petar Čučak, Bojan Balaš, Martin Novaković, Luka Velikić, Nikola Ćorić, Ivan Čorković, Ilija Stojančić.

Selektor: Vladimir Ješić.

(Reprezentacija.ba)