Džanan Musa se oglasio putem Facebook stranice

Kadetska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine ovih dana se priprema u Kaknju za nastup na Svjetskom prvenstvu.

Danas je povodom okupljanja održana press konferencija gdje se selektor Josip Pandža požalio da kako se vrši pritisak na njegove igrače, te da im je potreban mir kako bi se što bolje spremili.

Sličnog mišljenja je i kapiten kadetske reprezentacije Džanan Musa koji je putem svoje Facebook stranice nakon današnjeg treninga poručio:

“Mislim da je nekorektno da mi i bh. javnost očekujemo nešto od Svjetskog prvenstva iz razloga što nemamo svoj mir. Danas nakon press konferencije smo se vratili u Kakanj i obavili katastrofalan trening na kojem se još jedan naš igrač povrijedio. Zaista nam je potreban mir kako bi se što bolje pripremili i bili maksimalno fokusirani samo na košarku. Od ovog treninga nećemo davati više izjave ni ja niti moji saigrači. Prije Evropskog prvenstva bili smo totalni anonimusi, a poslije su nas svi vukli za rukav. Molim sve da nam pruže jedan mir ako žele da im priredimo ponovo 50.000 ljudi u Sarajevu.”

BiH će na Svjetskom prvenstvu koje će se odigrati u Španiji narednog mjeseca zaigrati u grupi sa Francuskom, Dominikanskom Republikom i Južnom Korejom.

(Reprezentacija.ba)