Pjanić o sezoni iza sebe, rezultatima reprezentacije…

Naš ponajbolji reprezentativac Miralem Pjanić ove sezone je upisao čak deset asistencija u Seriji A, te postigao devet golova.

Pjanić je u razgovoru za N1 televiziju kazao kako je zadovoljan sezonom iza sebe jer je igrao na visokom nivou, te nije bilo ozbiljnijih povreda. Osim toga govorio je o ambicijama Rome, reprezentaciji…

“Ova sezona je bila veoma dobra za mene. Napravio sam jedan korak naprijed u karijeri, bolje igram nego ranije. Sve to godinama dođe, iskustvo, igranje. Sezona je protekla veoma dobro. Nažalost htio sam osvojiti titulu osvajača Kupa Italije ili prvenstvo, no to nam nije pošlo za rukom. Mislim da ćemo uspjeti u tome u budućnosti. Također zadovoljan sam jer nije bilo većih povreda i igrao sam konstantno na visokom nivou”, poručio je Pjanić koji se osvrnuo i na ciljeve Rome:

“Cilj je bio da osvojimo italijanski šampionat. Dobro smo počeli i ostvarili veliku prednost od 15 bodova nad glavnim konkurentom Juventusom, ali smo tokom sezone mnogo bodova izgubili, a Juventus se vratio i napravio veliku seriju. Htjeli smo više, ali na kraju se možemo zadovoljiti osiguranim nastupom u Ligi Šampiona naredne sezone.”

Naš reprezentativac ne voli da se poredi sa legendom rimskog kluba Francescom Tottijem koji već 20 godina igra za momčad Rome.

“Prije svega nismo isti tip igrača i nijedan igrač se ne može porediti sa Tottijem. Ono što je on napravio se učini jednom. Ovdje je rođen i proveo je 20 godina u klubu što je zadivljujuća priča. Meni je čast što igram i treniram sa njim. Dobri smo prijatelji i pokušavam da što više naučim od njega.

U ekipi Rome su još dva bh. reprezentativca, Edin Džeko i Ervin Zukanović.

“Družimo se često. Svaki dan smo ovdje, ali i kada god smo u mogućnosti budemo zajedno i van terena.

Naša fudbalska reprezentacija se nije uspijela plasirati na Europsko prvenstvo ove godine, a Pjanić vjeruje da možemo do Svjetskog prvenstva u Rusiji.

“Moramo biti u rangu Švicarske koja već dugi niz godina pruža dobre rezultate i imaju veoma dobre igrače. Mi smo u meču protiv njih pokazali da smo trenutno bolja ekipa”, izjavio je Pjanić i dodao:

“U kvalifikacijama za EP smo loše igrali, posebno na početku. Na kraju smo jedva izvukli baraž ali ni tu nismo dobro igrali. U posljednje dvije utakmice smo pokazali kvalitetu i napredak i moramo nastaviti tako u budućnosti. U kvalfikacijama za plasman na Svjetsko prvenstvo u Rusiji možemo napraviti lijepu priču i ostvariti plasman. Ja sam uvjeren da ćemo uspjeti u tome”, kazao je naš veznjak na kraju razgovora za N1.

(Reprezentacija.ba)