Luksemburg prilika za dokazivanje mlađim igračima

Mehmed Baždarević večeras protiv Luksemburga neće na teren poslati naš, barem na papiru, najjači tim.

Selektor je odlučio kako će večeras na teren neki igrači koje do sada nismo imali prilike previše gledati u dresu reprezentacije.

Za reprezentaciju BiH večeras bi mogao od prve minute debitovati Mateo Sušić (25) inače desni bek Sheirff Tiraspola, kao što bi mjesto u početnoj postavi mogao dobiti i Anel Hadžić (26).

Nakon dugo vremena za reprezentaciju bi mogao zaigrati i nekada najbolji igrač mlade reprezentacije Sanjin Prcić (22), a svojoj minutaži se zasluženo nadaju i Srđan Grahovac (23), Mario Vrančić (26), Haris Duljević (22) i Daniel Graovac (22).

Prema nezvaničnim najavama od prve minute na teren neće zajedno Edin Džeko (30) i Vedad Ibišević (31), a još jednom ističemo kako je šteta da danas u “A” reprezentaciji nije i napadač Dinama Armin Hodžić (21) kojem bi ovo bila odlična proba.

Biće promjena i u zadnjoj liniji, gdje Meša osim inače standardnih Emira Spahića (35) i Ervina Zukanovića (29) ima još Tonija Šunjića (27), Edina Cocalića (28), Ognjena Vranješa (26), Marina Aničića (26)…

Na golu će biti Asmir Begović (28) koji je željan utakmica, a koji inače uvijek insitira da brani, čak i kada su prijateljske utakmice u pitanju.

Utakmica protiv Luksemburga igra se u 20,15 sati, a zbog kiše koja danas cijeli dan pada u ovoj državi, gledaćemo meč na izuzetno nakvašenom travnjaku stadiona”Josy Barthel”.

Meč Luksemburg – BiH gledajte od 20,15 sati u direktnom prijenosu na FACE TV.

(Reprezentacija.ba)