Baždarević nije imao sve igrače na raspolaganju

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je obavila prvi trening uoči prijateljskog susreta protiv Luksemburga.

Naši reprezentativci su imali lakši trening na stadionu “Union Racing Bonnevoie”, a selektor Mehmed Baždarević nije imao na raspolaganju Muhameda Bešića, Tina Sušića (zbog povrede propušta susret) te šest reprezentativaca, koji su danas trebali doći iz Sarajeva.

Edin Džeko, Ervin Zukanović, Edin Višća, Edin Cocalić, Haris Duljević i Daniel Graovac trebali su danas sa sarajevskog aerodroma odletjeli za Cirih, ali let je otkazan zbog magle.

Ipak, naši reprezentativci su oko 16,00 sati krenuli avionom prema Zagrebu, odakle će se prebaciti u Luksemburg te će sutra trenirati sa ostatkom bh. selekcije.

Službena press konferencija našeg tima bit će održana sutra u 17.30 sati na stadionu „Josy Barthel“ nakon čega će izabranici Mehmeda Baždarevića obaviti trening.

Prijateljski susret između Luksemburga i Bosne i Hercegovine igra se u petak sa početkom 20,15 sati na stadionu “Josy Barthel”.

Nakon duela sa Luksemburgom, našu reprezentaciju očekuje prijateljski meč protiv Švicarske, koji se igra 29. marta u Cirihu.

(Reprezentacija.ba)