BiH u petak igra prijateljski susret protiv Luksemburga

Okupljanje nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine u Luksemburgu odvija se prema planu, javlja Fena.

Selektor BiH Mehmed Baždarević očekuje da će do večernjeg treninga svi nogometaši doputovati u Luksemburg i prema planu obaviti pripreme za utakmicu protiv domaće selekcije.

– Do večeras bi trebali svi igrači doputovati. Malo će kasniti igrači koji dolaze iz Sarajeva – Džeko, Zukanović, Cocalić, Višća, Duljević i Graovac, te Bešić i Burić čiji let iz Minhena kasni. Vjerujem da će sve proći u najboljem redu, te da ćemo večeras kompletni obaviti prvi trening – izjavio je za Fenu Mehmed Baždarević.

Baždarević očekuje da će utakmica protiv Luksemburga proći u najboljem redu, ali naglašava da se i u Luksemburgu osjeti napetost zbog terorističkih napada u Briselu.

– Mi se moramo spremiti na najbolji mogući način i raditi naš posao. Što se tiče sigurnosti, vjerujem da će sve biti u najboljem redu. Mi smo u hotelu, sve se odvija normalno i mislim da neće biti nikakvih problema – zaključio je Baždarević.

Utakmica između Luksemburga i BiH bit će odigrana u petak, 25. marta u 20.15 sati.

Selektor Mehmed Baždarević uskratio je pozive za dosadašnja tri standardna reprezentativca, ali i mladim napadačima Arminu Hodžiću i Riadu Bajiću.

Posted by BiH Reprezentacija on Tuesday, 15 March 2016

(Reprezentacija.ba)