Nestorović, Sadiković i Hodžić vjeruju u pobjedu

Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine jučer je doputovala u Kazahstan, gdje će u petak igrati utakmicu petog kola grupe 9 kvalifikacija za Europsko prvenstvo.

Selektor naše selekcije Darko Nestorović na raspolaganju ima 18 igrača, a jučer su se bh. timu u Istanbulu (naša delegacija je u Astanu letjela preko Istanbula) pridružili Riad Bajić i Amir Hadžiahmetović.

“Ekipa Kazahastana je dobra ekipa i sve reprezentacije su imale problema protiv njih. Imaju uigranu i poletnu reprezentaciju. Oni su u januaru i februaru odigrali četiri prijateljske utakmice, što dovoljno govori o tome da se ozbiljno pripremaju za meč protiv nas”, kazao je Nestorović uoči duela sa Kazahstanom.

Prvotimac Željezničara Damir Sadiković optimista je pred predstojeći duel.

“Iza sebe imamo dvije dobre utakmice protiv Švicarske i Engleske. U prvoj utakmici smo izgubili od Kazahstana sa 1:2 i upoznati smo sa njihovom ekipom. U Kazahstan idemo da im se revanširamo i pobijedimo”, riječi su Sadikovića.

Mehmed Baždarević je Nestoroviću ustupio Armina Hodžića i Riada Bajića iz A selekcije za predstojeći susret protiv Kazahstana.

“Spremili smo se sa meč sa Kazahstanom. Potrudićemo se da ostvarimo pobjed i nadam se da ćemo uspjeti u tome”, poručio je fudbaler zagrebačkog Dinama Armin Hodžić.

Meč mladih selekcija Kazahstana i Bosne i Hercegovine igra se 25. marta sa početkom u 15,00 sati u Astani.

Nakon četiri odigrana kola u grupi 9, naša selekcija se nalazi na posljednjoj poziciji sa samo jednim osvojenim bodom, dok je Kazahstan četvrti sa tri  boda.

(Reprezentacija.ba)