Moguće odgađanje prijateljskih utakmica

“Prijateljske utakmice nacionalnih timova koje su se trebale igrati krajem ove i početkom naredne sedmice mogle bi biti otkazane”, pojavile su se informacije u brojnim evropskim medijima nakon jutrošnjih terorističkih napada u Briselu, u kojim su poginule najmanje 34, a povrijeđeno 170 osoba, javlja Agencija Anadolija.

Fudbalski reprezentativci Belgije jutros su i otkazali trening uoči susreta s Portugalom, kojeg su trebali igrati 29. marta u Briselu. Gotovo sigurno, ova utakmica bit će otkazana, a pretpostavlja se i mnoge druge, na osnovu pojedinih neslužbenih navoda iz Evropske fudbalske asocijacije (UEFA), možda i sve.

Shodno tome, upitna su i odigravanja gostujućih prijateljskih utakmica fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, 25. marta protiv Luksemburga, jednoj od zemalja Beneluksa (Belgija, Luksembrug, Holandija), kao i susret koji izabranici selektora Mehmeda Baždravića trebaju imati četiri dana kasnije u Cirihu sa Švicarskom.

Međutim, u Nogometnom/Fudbalskom savezu BiH (N/FS BiH) do sada nisu dobili zvaničnu potvrdu UEFA-e o odgađanju utakmica.

“Za sada nema zvaničnog stava i uputa UEFA-e vezano za eventualnu mogućnost odgode utakmica”, rekao je za Anadoliju Jasmin Baković, generalni sekretar N/FS BiH, napomenuvši kako su čelni ljudi bh. fudbala u stalnom kontaktu sa kontinentalnom fudbalskom organizacijom.

Fudbalski reprezentativci BiH danas su počeli okupljanje u Luksemburgu, gdje bi sutra trebali i početi pripreme za predstojeće prijateljske utakmica. Naravno, ukoliko ih uopće i bude

(Reprezentacija.ba)