Statistički podaci tokom kvalifikacija

Kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine napravila je istorijski uspjeh i ostvarila plasman na Evropsko prvenstvo koje će biti održano u Azerbejdžanu u maju ove godine, izvještava Fudbalski savez BiH.

Tim koji sa klupe vodi selektor Sakib Malkočević je u kvalifikacijama odigrao 6 utakmica, tri u prvom i tri u Elitnom krugu.

U tim mečevima ostvarene su 4 pobjede i 2 poraza. U prvom krugu kvalifikacija bh kadeti su pobijedili Estoniju sa 2:1 i Moldaviju 5:0, dok je selekcija Ukrajine sa 3:0 pobijedila naš tim.

Elitni krug donio je pobjede nad Gruzijom (2:1) i Italijom (1:0), te poraz od Rusije (1:2).

„U-17“ reprezentacija Bosne i Hercegovine u dva kvalifikaciona kruga postigla je 11 golova (1,83 po utakmici), a primila 7 (1,17). Naši kadeti su sakupili 60 šuteva (10 po utakmici), od kojih je tačno polovica išla u okvir gola, 24 van okvira, dok je 6 šuteva izblokirano.

Izabranici Sakiba Malkočevića izveli su i 24 kornera (4 po utakmici), dok su naši protivnici imali 17 ubačaja iz ugla (2,83).

Šest puta bh reprezentativci su se našli u ofsajd poziciji. 101 prekršaj bh tim je naprvio u kvalifikacijama, a protivnici su naše kadete faulirali 76 puta.

Osam žutih kartona pokazano je reprezentativcima BiH i jedan crveni.

(Reprezentacija.ba)