Najbolji bh. kadeti blizu su plasmana na Euro

Golom Nedima Hadžića iz 65. minute, kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je favoriziranu Italiju i došla na korak do historijskog plasmana na Europsko prvenstvo.

Bh. kadeti su u utorak u prvoj utakmici Elitne runde kvalifikacija savladali Gruziju (domaćin turnira) rezultatom 2:1 i trenutno zauzimaju prvo mjesto u grupi 3 sa šest bodova iz dva odigrana kola.

Za historijski plasman na Europsko prvenstvo, našim momcima u posljednjem meču sa Rusijom odgovara pobjeda, remi, ali i čak poraz do dva gol razlike.

Pobjeda BiH protiv Rusije – BiH ide na Euro.

Remi BiH i Rusije – BiH ide na Euro.

Poraz od jednog ili dva gola razlike protiv Rusije – BiH ide na Euro (pod uslovom da Italija pobijedi Gruziju, tada bi se formirala mini tabela u kojoj bi se gledala gol razlika Italije, BiH i Rusije, a naša selekcija bi bila drugoplasirana).

Bilo koji poraz od Rusije pod uslovom da Italija ne pobijedi Gruziju – BiH ide na Euro.

Plasman na Europsko prvenstvo izborit će osam pobjednika grupa te sedam najboljih drugoplasiranih selekcija.

Do sada je jedino kompletirana grupa 8, gdje je Belgija osvojila prvo mjesto sa pet bodova, Španija drugo sa pet, Slovenija je završila treća sa tri, a Izrael posljednji sa jednim bodom.

S obzirom da se brišu bodovi u susretu sa posljednjeplasiranom reprezentacijom, Španija je grupnu fazu završila sa dva boda, pa bi naša reprezentacija u slučaju osvajanja druge pozicije bila siguran učesnik Eura.

Naravno, naši kadeti će i protiv Rusije ići na pobjedu i nadamo se trijumfalno otići na Europsko prvenstvo.

Parovi posljednjeg kola grupe 3:

20. mart: Rusija – BiH 11,00 sati
20. mart: Gruzija – Italija 11,00 sati

Tabela grupe 3:

1.BiH 6 bodova
2. Italija 3 boda
3. Rusija 3 boda
4. Gruzija 0 bodova

(Reprezentacija.ba)