Nakon pobjede protiv domaćina Gruzije kadeti sutra protiv Italije

Kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine u utorak je u prvom kolu Elitne runde kvalifikacija za Europsko prvenstvo savladala Gruziju rezultatom 2:1, a sutra će igrati protiv Italije.

Iako su domaćini Gruzijci imali prednost od 1:0, naši momci su golovima Resića i Kovača preokrenuli rezultat u svoju korist i došli do važne pobjede na startu kvalifikacija.

Nismo igrali prelijepo, ali uz konstantan pristup tokom cijelog meča i malo sreće, rezultat je na kraju bio dobar.

Recept treba ponoviti i protiv Italije, te uz puno zalaganja i pravu mušku igru, pokušati pokazati velikoj fudbalskoj naciji da i mladići u Bosni i Hercegovini znaju igrati fudbal na najvišem nivou.

Prisustvo mnogobrojnih skauta iz najboljih klubova na svijetu trebao bi bh. kadetima biti i dodatni motiv.

Smanjiti nedisciplinu

Naši mladići su nažalost tokom utakmice pokazali i dobar nivo nediscipline pa je tako recimo strijelac Ševkija Resić nakon postignutog gola i dobre partije, u posljednjim minutama meča dobio žuti karton zbog gestikulacija publici, pa dobije li još jedan žuti karton neće moći igrati u trećem susretu protiv Rusije.

Nažalost i Tomas Dadić je u 76. minuti dobio crveni karton, te na njega selektor neće moći računati.  Dadićev start je bio pomalo nesmotren, no sigurno je da je odluka sudije bila prestroga.

Opterećeni žutim kartonima zaigraće još i Mirić, Kovač i Čeliković.

Screenshot_3

Italija deklasirala Rusiju u prvom kolu

Italijani su od druge minute imali igrača više, nakon što je golman Rusije zaradio crveni karton, te rutinski stigli do ubljedljivog trijumfa.

Dvostruki strijelac bio je Kean, dok su po jedan gol postigli Melegoni i Pinamonti.

Naša odbrana imat će težak zadatak da zaustavi dvostrukog strijelca i igrača Juventusa, Moise Bioty Keana (2000.godište), koji ima nevjerovatne fizičke predispozicije i jedan je od najtalentovanijih fudbalera u Italiji.

U odnosu na meč sa Rusijom, Italijanima se u tim vraćaju Gabbia, Scamacca i Marucci (nisu nastupili zbog dva žuta kartona), dok će protiv naše selekcije nedostajati desni bek Bellanova (dva žuta kartona), a upitan je nastup lijevog beka Zanadree zbog povrede.

Susret kadeta Bosne i Hercegovine i Italije igra se sa početkom u 13,00 sati, a Gruzija i Rusija igraju od 11,00 sati.

Čestitke našim momcima na pobjedi protiv domaćina turnira!Pogledajte i golove bh. kadeta, posebno prvi, koji bi mogao…

Posted by BiH Reprezentacija on Tuesday, 15 March 2016

(Reprezentacija.ba)