Mehmed Baždarević jutros je putem interneta objavio spisak pozvanih igrača za utakmice protiv Luksemburga i Švicarske.

Meša je zovnuo tri nova igrača, u reprezentaciju vratio Sanjina Prcića, a pozive uskratio Mesnuru Mujdži, Izetu Hajroviću i Harisu Medunjaninu.

Na spisku zbog povrede nema ni Gojka Cimirota.

Pozivanjem Matea Sušića Meša želi naći još jednu alternativu za poziciju desnog beka, dok će Dario Graovac kandidovati za poziciju stopera, a Haris Duljević za poziciju krila, odnosno ofanzivnog igrača.

Bez obzira što je riječ o prijateljskim susretima, Baždareviću su itekako važni

„Daćemo priliku i minutažu onima koji do sada i nisu imali previše prostora, ali isto tako su nam i važni susreti sa Luksemurgom i Švajcarskom iako su prijateljski. Potreban nam je jak i čvrst prvi korak, da odmah svima pokažemo šta želimo, da smo ozbiljni i maksimalo angažovani. Svi koji su pozvani moraju biti 100% posvećeni reprezentaciji. Nema kalkulisanja. Forma, ponašanje i želja su kriterijumi kojim ćemo se voditi pri odabiru reprezentativaca. 5. aprila imaćemo i okupljanje najboljih igrača iz Premijer lige gdje ćemo da vidimo ima li i tu kvaliteta za reprezentaciju.“

Bajić i Hodžić u mladoj reprezentaciji

Osvrnuo se selektor i na igrače koji ovaj put nisu dobili poziv, ali na koje će računati za naredne reprezentativne akcije: „Zbog povreda nekoliko igrača malo smo kasnili sa objavom spiska. Dva mlada igrača, Bajića i Hodžića smo ostavili na raspolaganje selektoru „U-21“ reprezentacije jer je pred njima kvalifikaciona utakmica. Mujdža, Medunjanin i Hajrović nisu dobili pozive za ove susrete, ali to ne znači da su otpisani, znamo koliko vrijede i kada se ustale u svojim klubovima račnaćemo i na njih. Pratimo i Vršajevića, kao i mlade igrače poput Murisa Mešanovića, Krunića i Kodre.“

Selektor Mehmed Baždarević uskratio je pozive za dosadašnja tri standardna reprezentativca, ali i mladim napadačima Arminu Hodžiću i Riadu Bajiću.

Posted by BiH Reprezentacija on Tuesday, 15 March 2016

(Reprezentacija.ba)