Džeko, Zukanović i Pjanić odigrali su vrlo dobro protiv Real Madrida

Porazom od Reala u Madridu rezultatom 0:2 u revanš susretu osmine finala Lige Šampiona, fudbaleri Rome završili su svoj nastup u najjačem europskom klupskom takmičenju.

Real je i u prvoj utakmici u Rimu pobijedio sa 2:0 te se ukupnim rezultatom 4:0 plasirao u četvrtfinale.

Naši reprezentativci Edin Džeko, Ervin Zukanović i Miralem Pjanić počeli su duel Reala i Rome od prve minute.

Za razliku od prvog meča, Spalletti je u Madridu imao dva igrača u veznom redu i to Miralema Pjanića i Keitu, ispred njih je igrao Perotti, po stranama su bili prodorni Salah i El Shaarawy, a napad je predvodio kapiten naše reprezentacije Edin Džeko.

Podsjećanja radi, u susretu odigranom u Rimu, Roma je u veznom redu igrala sa Nainggolanom, Vainqueurom te Pjanićem, dok su ofanzivni dio činili Salah, El Shaarawy i Perotti.

Pjanić zamijenjen zbog povrede, Džeki i Zukanoviću kompletan susret

Miralem Pjanić je sa Keitom imao zadatak da uz puno trčanja i pokrivenog prostora kontroliše sredinu terena, te da u slučaju osvojene lopte pokuša što prije organizirati kontranapad Rome.

Dva puta je Pjanić započeo ključne akcije Rome koje su mogle uroditi golovima. Igrala se 14. minuta, kada Pjanić sjajno dodaje Perottiju, koji je uposlio Salaha, a reprezentativac Egipta je nakon odličnog prodora asistirao Edin Džeki, međutim naš reprezentativac nije postigao gol iz izgledne situacije. Pjanić je i u 28. minuti uposlio Salaha, ali Egipćanin je veoma loše šutirao i Navas nije imao problema.

Miralem je sinoćnji susret završio nakon prvog poluvremena zbog povrede, a zanimljivo da je za 45 minuta provedenih na terenu imao po dvije oduzete i presječene lopte, dok je Keita za 86 minuta igre imao 2 oduzete lopte.

edin dzeko roma reprezentacija bih

Džeko promašio zicer, ali igrao odlično za saigrače

Edin Džeko je odigrao cijeli susret i u 14. minuti imao veliku priliku, koju nažalost nije iskoristio.

Nakon te šanse, Džeko je dva puta odlično izbacio Salaha  te jednom Florenzija u gol šanse, ali njegovi saigrači nisu bili precizni.

Također, Edin je kod prilike Salaha u 28. minuti, “povukao” dva igrača Reala za sobom, te otvorio prostor Salahu, međutim pogotka ni tada nije bilo.

Zukanović kao rutiner u Ligi Šampiona

I na kraju, debitant u Ligi Šampiona bh. reprezentativac Ervin Zukanović sinoć je bio ponajbolji igrač Rome. Zukanović uopšte nije bio impresioniran zvijezdama Real Madrida pa se činilo kao da godinama igra utakmice ovog ranga.

Protiv sebe je imao Cristiana Ronalda, Garetha Balea, Jamesa Rodrigueza, ali je odigrao smireno, bez većih pogrešaka i Roma nije pogriješila što je otkupila njegov ugovor od Sampdorije.

Ervin je imao nekoliko odličnih intervencija i dokazao Spallettiju da zaslužuje mjesto u startnoj postavi Rome.

Uzimajući u obzir protivnika i kvalitet igrača Reala, možemo reći da su sva trojica naših reprezentativaca pružila dobre partije i nadamo se da će u budućnosti igrati još bolje za svoju ekipu i reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

(Reprezentacija.ba)