Medunjanin želi naslov sa Maccabijem

Haris Medunjanin (30) se prije dvije sedmice vratio u redove Maccabija nakon raskida ugovora sa Deportivom.

Medunjanin se odlično uklopio u timu iz Tel Aviva i već upisao dva nastupa. U svom drugom nastupu odigranom sinoć postigao je prekrasan gol i upisao asistenciju.

Nakon utakmce naš reprezentativac je kazao da još nije u pravoj formi i da mu je potrebno vremena da za povratak.

“Potrebno mi je vremena da se vratim u formu. Nisam sretan kada izgubim lopte i to se ne smije dešavati. Godinu dana nisam igrao i trebaće mi neko vrijeme da se vratim. Vjerujem da ću do ligaškog doigravanja biti potpuno spreman jer želim osvojiti naslov sa Maccabijem. Moram još poboljšati svoj šut i preciznost. Nadam se da ću nastaviti sa postizanjem golova za Maccabi”, izjavio je Medunjanin.

Be'er Sheva je aktuelni lider izraelskog šampionata i glavni konkurent Maccabiju za osvajanje titule.

“Oni su lideri i nemaju prava na kiks. Na njima treba da bude sav pritisak. Imamo još dvije utakmice protiv njih tako da je sve otvoreno.”

Odlična sinoćnja partija Haris Medunjanina u kojoj je postigao prekrasan gol i upisao asistenciju

Posted by BiH Reprezentacija on 10. Februar 2016

Veznjak Maccabija je zatim otvoreno govorio o svom prelasku u Tel Aviv.

“Da smo razgovarali o mom povratu prije godinu dana sigurno se ne bih vratio, ali u nogometu to tako ide. Dolaskom novog trenera stigle su i promjene u klubu.  Trebalo mi je vremena da razmislim da li da dođem. Nisam htio napustiti Španiju, ali morao sam jer nisam bio zadovoljan situacijom u klubu”, poručio je bh. reprezentativac i za kraj dodao:

“Izraelski nogomet napreduje. Ranije je bilo poprilično lako igrati poput lidera Beer Sheva, a danas su oni kandidati za naslov prvaka. Očekuje nas velika borba i ostvarenje sna je igrati u Ligi Šampiona.”

(Reprezentacija.ba)