Bh. fudbaleri iz dijaspore bili su na trodnevnim pripremama u Zenici

Mladi igrači bh. porijekla koji žive u inostranstvu okupljeni u Trening centru NS/FS BiH, završili su danas trodnevne pripreme, prenosi Fudbalski savez BiH.

Selektori naših omladinskih reprezentacija Toni Karačić, Sakib Malkočević i Zoran Erbez imali su priliku da na djelu vide nove igrače koji bi u budućnosti mogli nositi dres neke od bh selekcija.

„Dobra je stvar što je NS/FS BiH nastavio sa projektom okupljanja igrača iz dijaspore i što su sada pored momaka iz Evrope, na kampu sudjelovali i fudbaleri iz Sjeverne Amerike. Bitno je da smo se upoznali i da su imali priliku da rade po programu koji smo pripremili mi selektori. Kratko je vrijeme da bi donijeli ocjenu da li neko može odmah nastupati za naše selekcije, ali ćemo nastaviti da ih pratimo. Važno je da igraju u svojim klubovima. U svakom slučaju, ovo je bila dobra akcija, po dobro osmišljenom programu“, rekao je Karačić, selektor bh. juniora.

Sakib Malkočević, selektor naših kadeta vidi potencijal u igračima sa kampa:

„Nije prvi put da na okupljnje dolaze igrači iz dijaspore, a ovaj kamp je bio jedan od zanimljivijih. Ima tu kvaliteta i nekoliko imena je skrenulo pažnju na sebe. Neće biti iznenađenje ako dva ili tri igrača povedemo na prijateljski dvomeč sa Crnom Gorom, kako bi ih još jednom provjerili i eventualno priključili timu za zvanične utakmice.“

Šef stručnog štaba „U-15“ reprezentacije BiH Zoran Erbez zadovoljan je radom igrača:

„Momci su radni i bez pogovora su izvršavali svoje obaveze. Kroz utakmice smo pokušali da dođemo do jasnije slike o umijeću ovih mladića. Oni su pokazali određeni kvalitet i sigurno je da se neki od dječaka koji su bili na ovom kampu mogu nadati pozivu u reprezentaciju. Važno je da se nastavilo sa projektom u kojem mladi igrači iz dijaspore dobijaju šansu, a mi ćemo nastaviti da pratimo njihove igre.“

(Reprezentacija.ba)