Bh. defanzivac Ermin Bičakčić (26) sa Hoffenheimom se nalazi u sličnoj situaciji u kakvoj je bio sa svojim bivšim klubom Eintracht Braunschweigom.

Hoffenheim se bori za opstanak u Bundesligi, a u posljednjem kolu su razočarali svoje navijače kada su izgubil rezultatom 0:2 od ekipe Darmstadta.

Bičakčić je razočaran zbog poraza, ali vjeruje da njegov tim do kraja sezone može izbjeći zonu ispadanja.

“U noći nakon utakmice bio sam uzrujan i nisam mogao zaspati do ranih jutarnjih sati. Mnogo stvari mi je prošlo kroz glavu, ali na kraju ipak treba pomiriti se sa tim i misliti o narednim mečevima. Ovu utakmicu moramo što prije zaboraviti i okrenuti se narednim mečevima”, kazao je Bičakčić.

Navijači su protestovali nakon domaćeg poraza od Darmstadta, a potom je uslijedio razgovor između navijača i igrača.

“Potpuno razumijem reakciju navijača. Nezadovoljni su rezultatima i imaju pravo da izraze svoje nezadovoljstvo. Razgovarali smo sa njima i mislim da je dobra stvar da svi zajedno riješavamo svoje probleme.”

Zanimljivo da razlog otkaza ne leži u lošim rezultatima ekipe.Hoffenheim je ostvario tek dvije pobjede u dosadašnjem dijelu sezone.

Posted by BiH Reprezentacija on 10. Februar 2016

Ekipa Hoffenheima u narednom kolu gostuje kod Werdera, konkurenta za opstanak u Bundesligi.

“U narednim utakmicama moramo osvajati bodove. Nebitno na koji način, pa makar to bilo i pajserima. Pokazali smo već mnogo puta da možemo i imamo kvalitetu. Uvjeren sam da ćemo ostati u Bundesligi i naredne sezone”, poručio je naš defanzivac.

(Reprezentacija.ba)