Milićević uskoro odlučuje o svojoj sudbini

Veznjak belgijskog Genta i potencijalni reprezentativac naše zemlje Danijel Milićević (30) se neće naći na spisku selektora rerpezentacije Švicarske Vladimira Petkovića.

Milićević je otkrio kako je razočaran zbog toga što nije dobio poziv od strane selekcije Švicarske, ali i dodao kako će u narednom periodu odlučiti za koju reprezentaciju će igrati u budućnosti.

Pred Milićevićem su dvije opcije, BiH i Srbija, a ovaj 30-godišnji veznjak ističe kako veće šanse ima bh. nacionalni tim.

“Situacija je sada malo jasnija. Pokušao sam se izboriti za poziv u reprezentaciju i nadao se tome nakon dobrih nastupa u Ligi Šampiona, ali ništa od toga. Selektor Vladimir Petković je bio iskren prema meni i dao mi do znanja da nema mjesta za mene. Razumijem njegovu odluku, ali sam razočaran sam zbog toga.”

“Ispred mene su dvije opcije, BiH i Srbija. Za sada Bosna i Hercegovina ima više šansi jer su bili konkretniji i pokazali da me žele u svojim redovima. U narednom periodu ću donijeti odluku i ne želim da odigram samo jednu utakmicu kao reprezentativac”, poručio je za švicarske medije veznjak Genta.

Danijel Milićević je nedavno produžio ugovor sa ekipom Genta do 2019. godine.

Ukoliko se odazove na poziv našeg selektora Mehmeda Baždarevića mogao bi zaigrati protiv Švicarske krajem marta u okviru prijateljskog susreta.

(Reprezentacija.ba)