Bh. reprezentativac Ognjen Vranješ (26) nedavno je prešao u redove Sportinga iz Gijona i već je upisao dva nastupa za ovu momčad.

Vranješ je dan nakon potpisa ugovora sa Sportingom zaigrao u početnoj postavi na gostovanju kod Valencije i bio najbolji igrač utakmice. U posljednjoj domaćoj utakmici protiv Deportiva je također pružio dobar nastup i odigrao svih 90 minuta.

“Nisam bio iznenađen kada sam vidio da će igrati protiv Valencije samo par dana od dolaska. Vidi se da napreduje i za Sporting je u cijeloj priči pozitivno što on jednako dobro može igrati na više pozicija”, kazao je Vranješov agent Ivan Lopez.

Lopez je otkrio da se Vranješ smjestio u stan, te namjerava u Gijon dovesti svoju suprugu i kćerku.

“Ognjen je vrlo sretan u Gijonu. Postepeno se prilagođava na grad i na španski način života, međutim njemu je isključivo cilj da trenira. Dok nije pronašao stan boravio je u hotelu i sada ima namjeru da dovede svoju suprugu i kćerku u Španiju.”

U klubu se očekivano najviše druži sa reprezentativcem Hrvatske Alenom Halilovićem.

“To je normalno, jer oni govore isti jezik. Lakše je obojici. Ognjen je sada skoncentrisan na učenje španskog jezika i već je počeo svaki dan uzimati časove. Osim toga, on poznaje dobro i engleski jezik i nije mu veliki problem sporazumijevati se sa novim saugiračima.”

Lopez vjeruje da Vranješ može ostaviti trag u Gijonu.

“Apsolutno. On je profesionalan i ozbiljan fudbaler, a to pokazuje i činjenica da je u prethodnom klubu Gaziantepsporu dobio kapitensku traku nakon samo devet mjeseci. Takve klupske odluke se ne viđaju često.”

U dosadašnje dvije utakmice za Sporting Vranješ je igrao na poziciji desnog beka, a Lopez je dodao kako se on ipak najbolje snalazi na poziciji stopera.

(Reprezentacija.ba)