Bh. kadeti u aprilu će igrati turnir “Josip Škija Katalinski”

Nova generacija kadetskih U-16 reprezentativaca Bosne i Hercegovine okupila se u Trening centru NFS BiH u Zenici, gdje će obaviti trodnevni mini ciklus priprema i odigrati dvije trening utakmice, piše Fena.

Selektor Sakib Malkočević sa asistentima, nakon okupljanja U-17 selekcije, koja se selektira za nastup u Gruziji, nastavio je rad sa mlađom generacijom, rođenom 2000.godine. Ovi igrači nastavljaju sa reprezentativnim selekcijskim ciklusom, jer je najveći broj njih prošao selekciju pionirske reprezentacije, koju vodi Zoran Erbez sa saradnicima.

“Ovo je prvi susret sa ovom generacijom 2000. godine, koja ove godine igra prvi krug kvalifikacija u Moldaviji. Njih je većinu selektirao kolega Zoran Erbez, a mi ćemo izvršiti neka testiranja i vidjeti sa čime u ovom trenutku raspolažemo i postepeno dopunjavati ovu selekciju. Prvim treningom sam izuzetno zadovoljan, momci rade ono što se od njih traži. Istina početak je težak, a u aprilu ih čeka turnir ‘Josip Škija Katalinski’, zatim u maju razvojni turnir, koji se igra u Zenici, tako da ćemo imati dobre provjere do kvalifikacija koje su u septembru u Moldaviji, gdje osim nas i domaćina učestvuju Rusija i Latvija. Pred nama je godina od koje očekujemo još više u omladinskom pogonu a nadam se da će nas i rezultati pratiti”, rekao je za Fenu Malkočević.

Stručni štab U-16 selekcije najavio je, kao mogućnost, da se nakon ovog mikro ciklusa priprema neki od ovih talentiranih nogometaša nađu na spisku U-17 selekcije, koja će nastupati na turniru elitnog kruga kvalifikacija u Gruziji.

Tokom okupljanja u Zenici, osim utakmica i treninga, mladi igrači će imati sastanke tokom na kojima će se upoznati s planovima novog stručnog štaba, upoznati suigrače s kojima će u budućnosti nastupati za pojedine selekcije Bosne i Hercegovine, prenosi Fena.

(Reprezentacija.ba)