Mehmed Baždarević boravio u Međugorju

Selektor „A“ reprezentacije BiH Mehmed Baždarević sa saradnicima Stephanom Gillijem, Draganom Perićem, Enverom Lugušićem i Sašom Papcem boravio je jučer u Međugorju gdje se nekoliko klubova BH Telecom Premijer lige nalazi na pripremama, javlja Fudbalski savez BiH.

Baždarević i njegovi pomoćnici su iskoristili priliku da pogledaju neke od treninga ali i da porazgovaraju sa rukovodstvom i trenerima, Širokog Brijega, Veleža, Zrinjskog, Sarajeva i Željezničara.

Selektor Baždarević potvrđuje da je zadovoljan boravkom u Hercegovini:

„Raduje me što sam imao priliku da posjetim ove ekipe. Važno je da vidimo kako se naši klubovi pripremaju za nastavak prvenstva i da im na neki način damo podršku. Želimo da saradnju, koja je i do sada bila dobra, još unaprijedimo i da ona bude na visokom nivou. Ovo je period kada moji saradnici i ja nastojimo da prikupimo što više podataka o igračima iz bh klubova ali i da pratimo sve druge koji bi mogli u budućnosti konkurisati za reprezentativni tim. Sutra idemo u Banja Luku, a planirali smo da narednog vikenda Gilli i Papac pogledaju utakmice nekih od naših reprezentativaca”, rekao je Baždarević za zvaničnu stranicu Fudbalskog saveza BiH.


(Reprezentacija.ba)