Fudbalski savez BiH objavio je video snimak svoje nove zgrade

Jedan od uspješnih poslovnih poteza menadžmenta NS/FS BiH u protekloj godini bio je kupovina nove poslovne zgrade površine 5.900 m2 . Ovaj objekat koji je pripadao Geodetskom zavodu BiH, nalazi u sarajevskoj opštini Novi Grad u Bulevaru Meše Selimovića, a kupljen je putem sudske prodaje na javnoj licitaciji.

Na sjednici IO NS/FS BiH održanoj u decembru prošle godine prvi put je predstavljen „Idejni projekat sanacije, rekonstrukcije i adaptacije“ objekta u koji bi administracija Saveza trebala da se preseli u drugoj polovini ove godine. Pored sopstvenih sredstava, za kupovinu i renoviranje poslovne zgrade, dio sredstava NS/FS BiH je obezbijedio putem UEFA investicionog projekta te FIFA razvojnog fonda.

Najveći dio prostora nove Kuće fudbala koristiće NS/FS BiH a predviđeno je da se dio koji prevazilazi potrebe Saveza izdaje.

Generalni sekretar Jasmin Baković je istakao da: „Kuća fudbala sa svojom okolinom treba da bude prvenstveno funkcionalana, moderna te atraktivana i privlačna ljubiteljima fudbala ali i svim drugim ljudima.

Nogometni savez Bosne i Hercegovine ima dilemu šta uraditi sa postojećom zgradom.

Posted by BiH Reprezentacija on Thursday, 14 January 2016

Između ostalog tu će se nalaziti kongresni centar sa tri sale, muzej, tofejna sala, fan šop zatim restoran, podzemna garaža, vanjska parking mjesta, fontana, zelene površine itd. Kancelarijski prostori će biti usklađeni sa potrebama Generalnog sekretarijata. Važno je reći da će svi organi Saveza kao i kompletna administracija imati odlične uslove za rad.“

Predviđeno je da javni tender za izvođača radova bude raspisan u martu mjesecu, a nakon provedene ove procedure, da se krene i sa konkretnim radovima na rekonstrukciji i adaptaciji nove poslovne zgrade Saveza.

Na video snimku pogledajte kako će izgledati vanjsko uređenje „Kuće nogometa/fudbala“ nakon završene rekonstrukcije.

(Reprezentacija.ba)