Bh. rukometaši su veliki favorit protiv Kosova

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će u meču četvrtog kola grupe 1 kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo igrati protiv selekcije Kosova.

Poslije četiri odigrana kola, izabranici Dragana Markovića nalaze se na prvoj poziciji sa tri pobjede i jednim neriješenim rezultatom.

Naša reprezentacije je prije tri dana pobijedila Kosovo u Đakovici sa 33:29, a  selektor Dragan Marković kazao je jučerašnjoj press konferenciji da njegovi igrači žele što prije da osiguraju plasman u baraž.

“Kosovo nas je lijepo ugostilo u Đakovici. Igrali su odlično, a posebno u drugom poluvremenu. Bilo je previše golova u toj utakmici, a protivnička ekipa nije se predavala do posljednjeg trenutka. Inače, Slovačka nam je najveći konkurent u grupi, jer imaju dosta igrača iz njemačke Bundeslige”, rekao je Marković i dodao:

“Međutim, pobijedili smo ih u Tuzli u novembru prošle godine. Oni su tada igrali odlično, a mi fantastično. Litvanija je također nezgodna ekipa, koja ima glavu i rep. Ne volim matematiku i idemo da riješimo baraž prije zadnje utakmice, a to znači već u gostima kod Slovačke“.

Večerašnji duel između Bosne i Hercegovine i Kosova igra se u tuzlanskoj dvorani “Mejdan” sa početkom u 20,15 sati uz direktan TV prenos na BHT1.

U drugoj utakmici naše grupe od 18,00 sati sastaju se Slovačka – Litvanija.

(Reprezentacija.ba)