Prvi golman naše reprezentacije i prvotimac Chelseaja, Asmir Begović govorio je za Chelsea fans Channel, odnosno oficijelni youtube kanal navijača kluba iz sjevernog Londona te se osvrnuo na dosadašnji tok sezone, iskustvima u klubu te o povratku Thibauta Courtoisa treninzima.

Aktuelni prvak Engleske, za razliku od prošle sezone, ove pruža očajne partije.

Iako Chelseaju ove sezone ide veoma loše, novinar Chelsea fans Channela je unatoč lošim rezultatima, pohvalio Begovića kazavši da je jedan od boljih igrača ekipe ove sezone.

Naš golman smatra da se ekipa još uvijek može probuditi i da se sezona može spasiti.

“Ne možemo upirati sada prstom u jednog pojedinca. Čak i u velikim klubovima se naprosto događa da vremenom doživite pad forme i da stvari ne idu kako ste zamišljali. Mi smo imali nešto lošiji start sezone i to je očito uticalo na nas. Učinit ćemo sve da u sljedećem periodu spasimo sezonu. Još uvijek smo u dobroj poziciji u nekim takmičenjima i naravno da nije sve izgubljeno”, rekao je Begović.

Na pitanje o belgijskom golmanu i negovom povratku treninzima, Begović je osvojio na sebi svojstven način:

“Za mene je je prije svega velika stvar što sam pomogao ekipi i što sam odigrao mnogo utakmica. Kada se Thibaut potpuno oporavi, na menadžeru je da odluči šta će uraditi. Ako odluči da ja sjedim na klupi, prihvatit ću to, jer je najbitnije da ekipa bilježi dobre rezultate”, rekao je Asmir.

Također se osvrnuo i na Williana i njegove slobodne udarce, koje ove sezone veoma uspječno izvodi.

“On stalno vježba slobodne udarce. Nekada vježba sam, a nekada smo i mi golmani tu i to je i za nas veliki izazov. Drago mi je što se to vidi na terenu i on je to zaista zaslužio svojim radom”, pohvalio je Asmir Brazilca.

(Reprezentacija.ba)