Najperspektivniji koÅ¡arkaÅ¡ BiH i igraÄ Cedevite 16-godiÅ¡nji Džanan Musa oglasio se na temu (ne)igranja naÅ¡eg ponajboljeg igraÄa Jusufa Nurkića za koÅ¡arkaÅ¡ku reprezentaciju BiH.

Musa je putem svoje zvaniÄne Facebook stranice poruÄio da svi zajedniÄkim snaga trebamo doprinijeti boljim rezultatima naÅ¡eg nacionalnog tima, te da je Nurkić potreban ovom timu.

“S obzirom na trenutnu situaciju oko KoÅ¡arkaÅ¡kog saveza BiH i svega Å¡to se vrti oko te teme u zadnjih nekoliko dana želio bih samo reći nekoliko reÄenica.

Itekako su nam potrebni svi oni koji mogu donijeti dobro naÅ¡oj koÅ¡arci i sportu. U okruženju u kojem živimo mnogo toga ne ide lijepim tokom. Ako se neÅ¡to deÅ¡ava iza zatvorenih vrata ne znaÄi da je nužno i prevara.

Za ovu državu mnogi su, ukljuÄujući i mene, stavili obraz u stranu, a bosanski ponos na prvo mjesto.

Jusuf Nurkić je potreban u narednih desetak godina ovoj reprezentaciji jer je vrhunska klasa. Mislim da bi nam svima bila Äast da zajedno za tri, Äetiri godine budemo u kontekstu iskoraka naÅ¡eg sporta i vrhunskih seniorskih rezultata.

Odlazak Haruna Mahmutovića (generalni sekretar KS BiH) neće donijeti niÅ¡ta dobro. S tim Äovjekom smo svi dobili priliku za svojim snovima. Bilo je prethodnika, ali je on donio ono najljepÅ¡e. U trenucima padova bio je taj koji je noćima obavljao razgovore s nama. Harun Mahmutović nije grobar već borac za reprezentaciju BiH.

RijeÅ¡enje se može naži i svi možemo napraviti zajedniÄki iskorak. Cijela javnost treba biti usmjerena ka nastavku dobrih kontinuiteta. ZajedniÄki sa Ävrstim ciljevima, a za to nam je itekako potreban Harun Mahmutović”, poruÄio je Džanan Musa putem svoje zvaniÄne Facebook stranice.

(Reprezetnacija.ba)