Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine nije se uspjela kvalifikovati na Europsko prvenstvo naredne godine nakon što su u večerašnjem revanš susretu protiv Irske poraženi sa 2:0.

Naš nacionalni tim je pružio još jednu partiju ispod svog nivoa, a susret je obilovao brojnim greškama Zmajeva, posebno u našoj defanzivnoj liniji.

Irci su poveli sa 1:0 u 24. minuti susreta kada je sudac Kuipers dosudio penal nakon što je prethodno Zukanović igrao rukom u našem šesnaestercu. Walters je sa bijele tačke matirao Begovića za vodstvo Irske, te se sa minimalnom prednošću domaćih otišlo na odmor.

Uglavnom bezidejni Zmajevi su često pokušavali dugim loptama da pokušaju doći do prilike, no bilo je jasno da takav stil igre protiv Iraca jednostavno ne prolazi.

Domaći su poveli sa 2:0 u 70. minuti meča ponovo preko Waltersa koji je nakon centaršuta ostao sam u protivničkom šesnaestercu i nesmetano zakucao loptu u našu mrežu.

U posljednjih petnaestak minuta ulaskom Đurića i Ibiševića u igru Zmajevi su bili nešto opasniji, no odbrana Irske je uspijevala bez većih problema uspješno ukrotiti pokušaje Mešinih izabranika.

U sudijskoj nadoknadi vremena Vedad Ibišević je zatresao prečku protivničke ekipe.

Za BiH su od prve minute nastupili: Begović, Spahić, Zukanović, Kolašinac, Lulić, Pjanić, Cocalić, Vranješ, Višća, Medunjanin i Džeko.

U nastavku su priliku dobili Bešić, Đurić i Ibišević.

Reprezentacija BiH je tako baraž za Europsko prvenstvo završila ukupnim rezultatom 3:1.

(Reprezentacija.ba)