Večeras je u Dublinu održana zvanična press konferencija nogometne selekcije BiH uoči sutrašnjeg meča protiv domaće reprezentacije Irske.

Prisutnim novinarima se obratio selektor Mehmed Baždarević koji je na početku kazao da se suosjeća sa žrtvama terorističkog napada u Francuskoj, jer i sam boravi tamo.

Na pitanje o povrijeđenim igračima u našoj selekciji, Baždarević kaže:

“Večeras imamo trening i onda ćemo vidjeti da li će igrači koji su dobili povrede biti spremni za utakmicu poput Mujdže koji je ranije napustio teren u Zenici. Radi se povredama dva, tri igrača i trenutno ne možemo ništa reći dok ne vidimo kako će se odvijati situacija”.

Selektor je rekao da će na treningu isprobati nekoliko opcija za duel protiv Iraca.

“Na treningu ćemo probati opcije koje bi bile moguće sutra. Mislim da smo u Zenici u formaciji u kojoj smo igrali mali nekoliko dobrih prilika, ali nismo bili konkretni u završnici. Večeras ćemo probati dvije ili tri varijante i sutra pred susret izabrati opciju za koju mislimo da će biti najoptimalnija za meč”.

O reprezentaciji Republike Irske, Baždarevića je istakao:

“Pred prvi meč govorio sam da se radi o kvalitetnoj ekipi. Organizovani su, a i u kvalifikacijama su igrali veoma dobro.  U Zenici su bili defanzivniji i agresviniji što je njihov kvalitet. Mislim da nekih iznenađenja neće biti. Sigurno je da će Ircima prednost bili publika i stadion, ali ja se nadam da ćemo mi pokazati svoj kvalitet”, ističe Meša i dodaje:

“Rezultat je aktivan. Mi moramo postići pogodak, ali igrati oprezno. U ovoj utakmici će biti svega. Trebamo napadati ali i paziti na defanzivu. Učinit ćemo sve da preokrenemo rezultat u svoju korist”.

Naš selektor je na kraju poručio da će Edin Džeko biti spreman za utakmicu protiv Irske jer je njegova povreda lakše prirode, ali da u svakom slučaju imamo nekoliko opcija u napadu.

Utakmica Irska – BiH počinje sutra u 20,45 sati.

Naš nacionalni tim u revanš susret baraža za odlazak na Europsko prvenstvo ulazi sa neriješenim rezultatom iz Zenice (1:1), te je potrebno postići minimalno jedan gol za plasman na Euro.

(Reprezentacija.ba)