Juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine će danas sa početkom u 15,00 sati u Azerbejdžanu igrati posljednji meč grupe 5 kvalifikacija za odlazak na Euro protiv domaćina turnira selekcije Azerbejdžana.

Izabranici Tonija Karačića nakon dva odigrana kola imaju tri boda i u slučaju trijumfa nad Azerbejdžanom najvjerovatnije će izboriti plasman u Elitnu rundu s obzirom da se u drugoj utakmici sastaju Ukrajina i Turska.

Ukrajina je poslije dva odigrana kola prvoplasirana sa šest bodova, naša selekcija i Turska imaju po tri, dok je Azerbejdžan posljednji bez bodova.

Naša reprezentacija je u prvom kolu savladala Tursku sa 2:1 golovima Mustedanagića i Gojaka, da bi prije tri dana izgubila od vršnjaka iz Ukrajine rezultatom 1:3.

Bh. juniori su poveli sjajnim golom Hadžiahmetovića, zatim pogodili prečku i stativu, ali Ukrajinci su izjednačili u posljednjim trenucima prvog poluvremena.

U nastavku, naša reprezentacija je imala još nekoliko sjajnih prilika, međutim Ukrajina je postigla dva gola i došla do trijumfa.

Plasman u Elitnu rundi izborit će dvije prvoplasirane selekcije, dok će treća reprezentacija imati mogućnost da kao najbolja trećeplasirana izbori nastup u Elitnoj rundi.

Direktan prijenos meča U19 selekcija Bosne i Hercegovine i Azerbejdžana možete pratiti putem portala Reprezentacija.ba od 15,00 sati.

(Reprezentacija.ba)