Uspjeli smo. Ostali smo u igri za plasman na Evropsko prvenstvo u Francusku. Utakmica je bila teška, ali izborili smo dobar rezultat ovdje, rekao je Martin O'Neill, selektor fudbalske reprezentacije Irske nakon večerašnjeg remija sa Bosnom i Hercegovinom, javlja “Agencija Anadolija”.

„Pa i nemamo veliku prednost u revanšu, ipak, Bosanci su postigli gol. Međutim, naše šanse su i dalje tu. Nadao sam se da će se prekinuti utakmica zbog magle u jednom momentu, ali sudija je odlučio da nastavi i ispalo je dobro za nas”, istakao je O'Neill, a onda na pitanje kako komentariše gol koji je njegov tim postigao, odgovorio:

„Ne mogu to komentarisati. Od magle nisam vidio gol koji smo postigli. Tek kada pregledam snimak sa utakmice pitajte me o golu”.

Smatra da će se u uzvratnom susretu u Dublinu voditi velika borba.

„Bit će velika borba i ništa još nije riješeno. To morate reći kada igrate protiv ovako dobre ekipe kao što je Bosna i Hercegovina”, poručio je O'Neill, dodavši: „BiH će morati napadati i dati gol u revanšu, ali mi nećemo čekati i braniti se. Morat ćemo igrati i mi za gol. Ono što će biti dobro u Dublinu je da neće biti ovakve publike kao ovdje u Zenici, pa barem nećemo morati strahovati od njih”.

Revanš utakmica play-offa za plasman na EP igra se u ponedjeljak, 16. novembra, na stadionu „Aviva” u Dublinu od 19:45 sati po lokalnom vremenu, odnosno od 20:45 po srednjoevropskom.

(Reprezentacija.ba)