Mehmed Baždarević (56) ima podršku Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine da ostane selektorom fudbalske reprezentacije naše zemlje, bez obzira na ishod baraža protiv Irske.

Reprezentacija.ba portal nezvanično saznaje kako je Baždareviću još prije nekoliko mjeseci ponuđeno da se razgovara o produženju ugovora, te da se svi u krovnoj kući bh. fudbala nadaju kako će Meša ostati na kormilu reprezentacije.

Zvanično, Baždarević sa Fudbalskim savezom BiH ima potpisan ugovor koji sadrži klauzulu koja ga na selektorskoj poziciji ostavlja sve dok reprezentacija učestvuje u kvalifikacijama i završnici Eura 2016.

Izgubi li BiH od Irske, Mehmed Baždarević formalno više neće biti selektor, dok će u slučaju plasmana Zmajeva na Euro 2016 Meša ostati selektorom sve dok naša reprezentacija bude učesnik Europskog prvenstva.

Meša je u proteklom periodu imao nekoliko ponuda iz arapskih zemalja, kao i iz Belgije i Francuske, no naš selektor ne krije ambicije da želi ostati u bh. fudbalu, te u isti unijeti sva moderne fudbalske trendove i znanja koje posjeduje.

(Reprezentacija.ba)