Ženska „A“ reprezentacija BiH naredni susret kvalifikacija za SP odigraće u gostima protiv Sjeverne Irske.

Naše reprezentativke su danas odradile posljednji trening pred polazak u Lurgan, a selktorka Samira Hurem očekuje od igračica da pruže disciplinovanu igru kao u utakmici sa Švedskom.

„Ekipa je odigrala veoma disciplinovano protiv Švedske. Bio je to težak susret i igračice su potrošene, ali radimo sve da ih oporavimo i što bolje pripremimo za utakmicu sa Sjevernom Irskom. Očekujem da ponovimo igru kao protiv Švedske. Naše naredne protivnice su bolje rangirane od nas i favoriti su u ovom susretu, ali mi ćemo dati sve od sebe i pokušati da osvojimo bodove“, izjavila je Samira Hurem.

Atmosfera u ekipi je na visokom nivou, što nam je potvrdila reprezentativka Milena Nikolić: „Kao i pred utakmicu sa Švedskom atmosfera je odlična. Spremamo se za put i meč sa Sjevernom Irskom. Nadamo se što boljoj igri i pozitivnom rezultatu. Spremne smo da pružimo svoj maksimum.“

Susret Sjeverna Irska-Bosna i Hercegovina na programu je 30. oktobra u 20:30 sati (19:30 po lokalnom vremenu) na stadionu „Mourneview Park“ u Lurganu.

(Reprezentacija.ba)