Nogometni/Fudbalski savez BiH je blagovremeno započeo organizacione pripreme, koje su posebno uključivale i definisanje plana prodaje i distribucije ulaznica za utakmicu sa Irskom, prenosi nfsbih.ba

Od samog žrijeba u Nyonu i saznanja da se prva utakmica igra u Zenici, evidentno je da susret pobuđuje ogromno interesovanje naših navijača i navijačkih grupa, koji bi željeli da vide naše „zmajeve“ uživo u ovoj utakmici od izuzetnog značaja.

Savez je već primio veliki broj zahtjeva za rezervaciju ulaznica za navedenu utakmicu i već sada je izvjesno da će kapacitet stadiona „Bilino polje“ biti nedovoljan da primi sve navijače koji žele da ovu utakmicu gledaju u prekrasnom ambijentu zeničkog stadiona.

Zbog limitiranog kapaciteta i ustanovljenih sigurnosnih procedura štampano je 10.500 ulaznica za prodaju, a cijene su identične kao u kvalifikacionim utakmicama: 40 KM (tribina zapad), 30 KM (istok), 20 KM ( sjever i jug).

U skladu sa relevantnim analizama i bezbjedonosnim procjenama, u skladu sa odgovarajućim standardima FIFA i UEFA i zaključcima nadležnih organa NS/FS BiH, prodaja ulaznica za predmetnu utakmicu bice izvršena na slijedeći način:

1. Prodaja 5.500 ulaznica putem poslovnica ovlaštene partnerske agencije „Centrotours“

Shodno definisanim pravilima, a u cilju sprječavanja manipulacija ulaznicama, te uzimajući u obzir prethodna iskustva, ustanovljeni su slijedeći principi koji će obavezno biti primijenjeni prilikom prodaje ulaznica:

a) Jedna osoba može kupiti najviše dvije (2) ulaznice, uz predočavanje identifikacionog dokumenta (lična karta ili pasoš) i evidentiranje serijskih brojeva ulaznica,

b) Kupovina ulaznica osobama bez identifikacionog dokumenta (lična karta, pasoš) neće biti dozvoljena,

c) Osobi koja je već identifikovana kao kupac ulaznice, neće biti omogućena ponovna kupovina ulaznica na istom ili drugom prodajnom mjestu,

d) Ulaznice će biti u prodaji na prodajnim mjestima „Centrotoursa“ i njihovih partnerskih agencija u cijeloj BiH, a prema spisku koji će biti blagovremeno objavljen putem oficijelne web stranice Saveza (nfsbih.ba) i sredstava informisanja,

e) NS/FS BiH će imati mogućnost elektronskog nadzora nad prodajom ulaznica kako bi preduzeo potrebne mjere u spornim slučajevima,

f) Prodaja ulaznica počinje u srijedu, 04. 11. 2015. godine u 09:00 sati.

centro

2. Neposredna prodaja 4.200 rezervisanih ulaznica za potrebe slijedećih kategorija, u skladu sa proporcionalno definisanim brojem ulaznica:

a) Igrači „A“ reprezentacije

b) Stručni štab „A“ reprezentacije

c) Organizovane i registrovane navijačke grupe reprezentacija BiH

d) Stručni štabovi ostalih reprezentativnih selekcija

e) Kantonalni/županijski i područni savezi, putem entitetskih saveza

f) Klubovi Premijer lige BiH

g) Članovi organa i tijela NS/FS BiH

h) Zaslužni nogometni/fudbalski radnici i bivši reprezentativci BiH

i) Sponzori i partneri NS/FS BIH

j) Organi i institucije državnog i entitetskog nivoa

k) Administracija NS/FS BiH

3. Shodno dogovoru za organizaciju utakmica baraža, 600 ulaznica za tribinu Sjever i 200 ulaznica za tribinu Zapad bit će isporučeno FF Republike Irske koji će shodno svojim procedurama provesti prodaju istih za svoje navijače.

Na naprijed opisani način Savez je nastojao da omogući transparentnu kupovinu ulaznica navijačima, prodajom putem „Centrotoursa“, ali i drugim pravnim subjektima, sve u skladu sa realnim mogućnostima, i ograničenim kapacitetom zeničkog stadiona.

Slijedom naprijed navedenog, želimo zamoliti i obavijestiti zainteresovane navijače da na vrijeme kupe svoje ulaznice za navedenu utakmicu, kako bi izbjegli nepotrebne gužve. Posebno ističemo da je prilikom utvrđivanja kriterija i procedura prodaje ulaznica, uzeto u obzir da će neposredna prodaja ulaznica biti vršena samo za organizovane navijačke grupe, koje redovno prate utakmice naše reprezentacije i pružaju konstantnu podršku.

Cijeneći sve navedene i druge činjenice i okolonosti, ljubazno molimo vjerne navijače naše reprezentacije da iskažu potrebno razumijavanje i toleranciju prilikom procedura kupoprodaje ulaznica.

Na kraju, koristimo priliku da pozovemo naše vjerne navijače koji će 13. 11. 2015. godine biti na stadionu „Bilino polje“ da pomognu našoj reprezentaciji gromoglasnim, frenetičnim navijanjem, ali na sportski i korektan način, uz poštivanje i uvažavanje svih aktera utakmice, kako bi zajedno ostvarili povoljan rezultat i u konačnici izborili plasman na EP u Francuskoj, javlja “Fudbalski savez BiH”.

(Reprezentacija.ba)