Selektor naše fudbalske reprezentacije Mehmed Baždarević po dolasku na Međunarodni aerodrom Sarajevo obratio se prisutnim novinarima.

“Momci su odradili veliki posao. O baražu ćemo pričati malo kasnije. Situacija je bila u početku teška. Kada smo mi došli u reprezentaciju izgledalo je nemoguće ono što smo učinili sinoć. Učinit ćemo sve da obradujemo ovaj narod u baražu”, istakao je Meša.

Na pitanje o eventualnom protivniku u baražu, Baždarević kaže:

“Sada ne razmišljam o baražu. Za koji dan ćemo sve vidjeti. Svaki protivnik je težak”.

U mečevima protiv Velsa i Kipra, Baždarević je u drugom poluvremenu uveo Đurića koji je postigao golove u oba duela, dok je sinoć Medunjanin krenuo od prve minute i dva puta se upisao u listu strijelaca.

“Desilo se tako da je strategija bila dobra. Kada se desi tako, kažu da je trener dobro uradio. Najvažnije je da su oni koji su bili na terenu dali sve od sebe” rekao je naš selektor i dodao:

“Iza Medunjanina je težak period, ne igra u svom klubu. Razmislili smo dobro prije utakmice, dali mu šansu i ispalo je jako dobro. Nadamo se da će mu to pomoći da izbori mjesto u timu i da postigne još ovakvih golova”.

>>> VIDEO MEDUNJANIN I ĐURIĆ ODVELI ZMAJEVE U BARAŽ

Bh. selekcija je posljednja dva susreta u grupi igrala bez nekoliko povrijeđenih igrača, a Baždarević smatra da ćemo biti još bolji kada se oni vrate.

“Bilo je jako teško bez povrijeđenih igrača. Ali koga nema, bez njega se može. Svi su učinili veliki napor da nadoknade to. A sigurno da će biti lakše kada budemo kompletni”, poručuje Baždarević.

(Reprezentacija.ba)