Nakon večerašnje pobjede reprezentacije BiH nad selekcijom Kipra selektor bh. nacionalnog tima Mehmed Baždarević priznao je na press konferenciji da je bilo previše nervoze u igri našeg tima, no ono što je najvažnije jeste da je glavni cilj ispunjen.

– Bilo je previše nervoze, naročito s naše strane, no, to je možda bilo očekivano. Nije bilo lijepog fudbala, ali na kraju, pobijedila je odlučnija ekipa. Kod rezultata 1:0 smo mogli sve riješiti, da ne bude nervoze, ali nažalost nismo pa smo došli u situaciju da strepimo. Međutim, pobijedili smo i to je sada najvažnije – rekao je Baždarević, izvještava “Dnevni avaz”.

Edin Džeko nije bio u postavi. Meša kaže da nije želio rizikovati, već pokušati dobiti Kiprane bez njega.

– Edin nije bio 100 posto spreman i oporavljen. Nismo željeli ići u rizik s njim, ali on je sam rekao da će ići ukoliko bude trebao pomoći. Ja sam odlučio da idem ponovo s Milanom Đurićem i ispostavilo se da je to bilo dovoljno. Dobili smo oba meča, a sačuvali smo Edina Džeku, koji se može u miru oporavljati za novembarski baraž – rekao je Baždarević

Na pitanje koga bi volio u baražu, Meša je odgovorio:

– Bit će teško ko god da bude. Međutim, ova ekipa je u posljednje vrijeme pokazala mnogo i mislim da može dobiti i dosta jače ekipe od ove zadnje dvije koje smo pobijedili.

BiH je ostvarila pobjedu nad selekcijom Kipra rezultatom 2:3 čime je obezbijedila plasman u baraž za odlazak na Europsko prvenstvo naredne godine.

(Reprezentacija.ba)