Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine jutros je sa sarajevskog aerodroma u organizaciji agencije “Centrotours” charter letom odletjela za Kipar.

Let od Sarajeva do kiparskog grada Larnace će trajati oko tri sata i dolazak se očekuje u 14,30 sati po lokalnom vremenu. Po dolasku u Larnacu, Zmajevi će se zaputiti u Nicosiju gdje će u utorak biti odigran meč protiv domaće selekcije.

Kipar je inače najtopliji otok Mediterana sa 340 sunčanih dana godišnje. Prostire se na više od 9000 km2 i našu reprezentaciju očekuju odlični uslovi.

Prosječna temperatura ovih dana u Kipru iznosi 27 stepeni Celzijusa, tako da je temperaturna razlika izuzetno velika u odnosu na poređenju sa našom zemljom.

Podsjećamo, naše reprezentativce u utorak navečer na Kipru očekuje posljednja kvalifikaciona utakmica za plasman na Europsko prvenstvo naredne godine.

Dodajmo i to da će u organizaciji Centrotoursa, zvanične agencije našeg nacionalnog tima putovati i bh. navijači, te nema sumnje da će izabranici selektora Mehmeda Baždarevića imati odličnu podršku u borbi za plasman u baraž za odlazak na Europsko prvenstvo u Francuskoj.

(Reprezentacija.ba)