Mehmed Baždarević nije krio zadovoljstvo nakon večerašnje pobjede nad Velsom.

– Momci su odigrali dobru utakmicu, možda ne onako kvalitetnu kako smo očekivali, ali uz puno nervoze smo pokazali i puno borbenosti. Mislim da smo zasluženo pobijedili, bez obzira što nije bilo previše prilika. Sada idemo na Kipar napraviti rezultat i ostvariti ono što svi već dugo želimo. – rekao je Meša poslije utakmice.

Selektor je sa uvođenjem Đurića napravio pravi potez.

– Đurić je bio pravi potez jer se tako odigralo na kraju. Znali smo da možemo računati na Milana i na sve momke koji su na klupi. Nastojali smo da sačuvamo Edina za kraj utakmice, no tako se poklopilo da smo ga uspjeli sačuvati. Sada ćemo pokušati da ga u potpunosti spremimo za Kipar. – najavljuje Baždarević.

Raduje povratak Ibiševića.

– Iza Vedada Ibiševića je jako težak period. On je svojim radom zaslužio ovaj gol i nadam se da će nastaviti tako i u klubu i u reprezentaciji i da ćemo vidjeti još puno njegovih golova. – govori Mehmed Baždarević.

Kipar protiv BiH traži mjesto u baražu

– To je majstorica u kojoj nema favorita. Kipar je kvalitetna ekipa koja je pobijedila i nas i Izrael. Sada se moramo odmoriti i onda pokušati napraviti dobar rezultat u Kipru. Neka bude kao večeras. – zaključio je naš selektor.

(Reprezentacija.ba)