Selektor Mehmed Baždarević odabrao je početnih 11 Zmajeva za Vels.

Naša reprezentacija će nastupiti u sastavu Begović, Mujdža, Zukanović, Spahić, Šunjić, Salihović, Hadžić, Pjanić, Višća, Lulić i Ibišević.

Bez kapitena Edina Džeke koji je na klupi za rezervne igrače, suspendovanog Muhameda Bešića i povrijeđenog Seada Kolašinca nije bilo lako odabrati početni sastav za ovako važnu, a zahtjevnu utakmicu.

– Imao sam glavobolju oko sastava, ali sigurno je da ovi momci koji će izaći na teren mogu pobijediti Vels i bez Džeke i Bešića. Tražili smo iskusna rješenja za naš tim, koja mogu odgovoriti naporima kakve donosi ovakva utakmica i mislim da smo napravili optimalan sastav i taktiku. – govori Mehmed Baždarević pola sata prije utakmice.

– Vels će šansu tražiti iz naših grešaka preko kontra napada, a mi moramo biti strpljivi, ali agresivni u isto vrijeme. Utakmica se igra 90 minuta, nemam ništa protiv ni da je riješimo u posljednim minutama. – poručuje Meša.

Kiša je natopila teren Bilinog Polja.

– Možda je blaga prednost za nas ovakav teren, ali i Velšani stalno u Engleskoj igraju po ovakvim terenima gdje manje više redovno pada kiša. Prednost je samo u glavama igrača, odnosno u načinu na koji će odigrati ovu utakmicu. – jasan je bio Mehmed Baždarević.

(Reprezentacija.ba)