Selektor našeg nacionalnog tima Mehmed Baždarević večeras je dao izjavu na zvaničnoj press konferenciji pred utakmicu protiv Velsa.

– Kao što se već upoznati tokom okupljanja smo imali probleme sa povredama nekoliko igrača. Sead Kolašinac, Ermin Zec i Tino Sušić su zbog povreda napustili pripreme, pa je Izet Hajrović naknadno pozvan i on je jučer trenirao. – kazao je Baždarević na početku obraćanja medijima.

Kada je u pitanju stanje oko nastupa Edina Džeke, selektor Baždarević se nada da će kapiten Zmajeva biti spreman za meč.

– Od prvog dana okupljanja nam je velika želja da kapiten Edin Džeko bude sa nama i bude osposobljen za meč protiv Velsa. Učinili smo sve što je u našoj moći da se njegovo stanje poboljša. On će sa nama večeras trenirati i nakon treninga ćemo imati bolji uvid po pitanju njegovog sutrašnjeg nastupa. Mi se nadamo da će biti spreman. – poručio je Meša.

Baždarević je istakao činjenicu da je naš sutrašnji protivnik detaljno analiziran, te vjeruje da Zmajevi imaju recept za pozitivan rezultat.

– Kao i svakog dosadašnjeg protivnika, Velšane smo detaljno analizirali. Oni igraju čvrsto i imaju dobre kontra napade. To je ekipa sa odličnim individualcima i oni će nam vjerovatno dozvoliti da mi imamo veći posjed lopte. Spremili smo se za njih i mislim da imamo odgovor za njihove pokušaje. – izjavio je Mehmed Baždarević i dodao:

– Moramo biti oprezni i ne smijemo upasti u njihove zamke.

Utakmica između BiH i Velsa se igra sutra u Zenici sa početkom od 20,45 sati. Prvi duel ove dvije selekcije u okviru aktuelnih kvalifikacija je završen bez pobjednika rezultatom 0:0.

Našem nacionalnom timu je potrebna pobjeda kako bi ostali u borbi za treće mjesto koje vodi u baraž.

(Reprezentacija.ba)