Fudbalska selekcija Velsa danas je stigla u Bosnu i Hercegovini gdje će sutra odigrati meč devetog kola grupe B kvalifikacija za odlazak na Euro protiv naše selekcije.

Na zvaničnoj press konferenciji pred sutrašnji meč prisutnim novinarima obratili su se selektor Velsa Chris Coleman te kapiten Ashley Williams.

“Spremni smo za ovu utakmicu koja je odlučujuća za Bosnu i Hercegovinu. Zadovoljan sam kako su momci radili u proteklom periodu” riječi su Colemana.

Selektor Velsa je rekao da je njegov tim spreman za sutrašnji meč, te da odsustvo nekih bh. igrača ne smatra velikom prednošću.

“Što se tiče naše ekipe, mi igramo protiv 11 igrača na terenu. Ne zanima nas ko igra ili ne u BiH, mi se samo fokusiramo na sebe i na teren”, poručio je Coleman.

Na pitanje o tome da li su dobili neke instrukcije iz Reala u vezi Garetha Balea, Coleman je rekao da prva zvijezda tima ne može odigrati obje utakmice po 90 minuta, ali da će sutra najvjerovatnije krenuti od prve minute.

Kapiten selekcije Velsa Ashley Williams je rekao da su on i njegovi saigrači foksuirani samo na protivnika.

“Džeko je dobar igrač, ali mi smo fokusirani na cijeli tim. Mi smo zadovoljni, ali imamo još izazova ispred sebe. Ovo je utakmica kao i bilo koja druga. Očekujemo najbolje i nastojat ćemo da ostvarimo pobjedu” kazao je Williams i dodao:

“Znamo da će BiH imati veliku podršku i da je atmosfera u Zenici odlična. Moramo izdržati posljednje dvije utakmice i radovati se plasmanu na Euro.

Podsjetimo, susret između Bosne i Hercegovine i Velsa igra se sutra sa početkom u 20,45 sati na stadionu Bilino Polje.


(Reprezentacija.ba)