Nogometni/Fudbalski savez BiH i autori portreta naših „zmajeva“, akademski slikari Adin Hebib i Samir Hadžbić su nastavili akciju pomoći za izgradnju kuće za roditelje oboljele djece od karcinoma, koja se gradi u Sarajevu, prenosi Fudbalski savez BiH.

Humanitarni projekat za kuću roditelja čija su djeca oboljela od karcinoma

„RODITELJSKA KUĆA U SARAJEVU“

U sklopu tog projekta organizovan je nastavak AUKCIJE portreta naših reprezntativaca u Hotelu „Dubrovnik“ u Zenici, sa ciljem prikupljanja sredstava za ovu humanu akciju.

Postavka se od juče nalazi u poslovnom dijelu Hotela „Dubrovnik“ i trajat će do završetka utakmice sa Welsom.

Za srijedu u 12,00 sati predviđena je posjeta i reprezentativaca sa stručnim štabom reprezentacije i predstavnicima NS/FS BIH, kao i autora portreta.

Pozivamo sve ljude dobre volje, prijatelje sporta, naše uvažene sponzore i partnere da učestvuju u ovoj akciji i shodno svojim mogućnostima je podrže.

Takođe, pozivamo i sve druge koji vole i sport i umjetnost, kao i medije, da svojim prisutvom uveličaju ovu akciju i daju joj mjesto koje zaslužuje, a to je „našu punu pažnju i podršku“.

Po završetku kompletne akcije, NS/FS BIH i autori će javno prezentovati ostvareni prihod od akcije i isti uplatiti na račun nosioca aktivnosti gradnje.

(Reprezentacija.ba)