Selektor Mehmed Baždarević (54) objaviće u ponedjeljak spisak pozvanih igrača za utakmice protiv Velsa i Kipra, a na njemu će se prema svemu sudeći naći dva nova imena.

Meša je vrlo blizu odluke da pozive uputi nekadašnjem kapitenu mlade reprezentacije BiH Srđanu Grahovcu (23) i bivšem Zmaju Adnanu Zahiroviću (25), saznaje Reprezentacija.ba portal.

Naš selektor odluci je još bliže nakon što je Muhamed Bešić (23) dobio tri utakmice suspenzije, pa se otvorila potreba za novim rješenjima na poziciji zadnjeg veznog igrača.

Uz to, Baždarević u reprezentaciji želi još više “trkača”, pa će Grahovac i Zahirović biti pojačanje i u tom smislu.

Pored Zahirovića i Grahovca, na Bešićevo mjesto konkurisaće i Anel Hadžić (26), Tino Sušić (23) i novajlija Mario Vrančić (26).

Povratak Misimovića nerealan, bez Đurića?

U posljednje vrijeme spominjao se i povratak Zvjezdana Misimovića u reprezentaciju. Iako su ga selektor i Misketovi bliski prijatelji proteklih dana konstantno kontaktirali sa željom da ga privole na povratak u repreznetaciju BiH, Misimovićev “comeback” u ovom trenutku jednostavno nije realan.

Spisak pozvanih igrača za utakmice protiv Velsa i Kipra, koji će prema najavama biti širi od onog za Belgiju i Andoru, izgledaće vjerovatno ovako:

Begović, Šehić, Burić, Spahić, Vranješ, Aničić, Šunjić, Zukanović, Cocalić, Bičakčić, Kolašinac, Lulić, Mujdža, Kvesić, Hadžić, Medunjanin, Sušić, Vrančić, Zahirović, Grahovac, Pjanić, Hajrović, Višća, Džeko, Ibišević i Zec.

Kako u drugoj ligi igra neredovno za svoju Cesenu poziv vjerovatno neće dobiti Milan Đurić, a iako ne konkurišu za svoje ekipe u ekipi će se zbog ranijih zasluga, ali i kvaliteta, vjerovatno naći Medunjanin i Hajrović.

Srđan Grahovac (23) ove sezone igra odlično u dresu bečkog Rapida koji je trenutno prvoplasirani u austrijskoj Bundesligi i nastupa u grupnoj fazi Europa Lige. Bivši kapiten mlade reprezentacije BiH ustalio se u počenoj postavi Rapida na poziciji zadnjeg veznog.

– Pet (od devet kola) nastupa u austrijskoj Bundesligi, tri posljednja susreta u prvih 11
– Četiri nastupa u kvalifikacijama za Ligu Prvaka 
– Jedan nastup u Europa Ligi 

Adnan Zahirović (25) prešao je iz njemačkog Bochuma u izraelski Hapoel Acre i na početku sezone standardan je u svom novom klubu. Za našu A selekciju odigrao je 20 utakmica.

– Četiri nastupa u izraelskom šampionatu (odigrana četiri kola)

(Reprezentacija.ba)