Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine nakon sinoćnjeg odigranog meča protiv Belgije danas je u organizaciji agencije “Centrotours” charter letom iz Brisela stigla u Sarajevo  odakle će se zaputiti u Trening centar u Zenicu gdje će se pripremati za utakmicu protiv Andore.

Bh. nogometnu ekspediciju je po dolasku na sarajevski aerodrom dočekalo stotinjak navijača i pozdravilo ih aplauzom.

Naši reprezentativci su u meču protiv Belgije jurišali po podvig i pobjedu koja bi nas približila borbi za direktnim plasmanom na Europsko prvenstvo.

Ipak, domaći nacionalni tim je bio bolji protivnik i bez većih poteškoća ostvario pobjedu rezultatom 3:1 čime je Zmajeve ostavio u neugodnoj situaciji tri kola prije kraja kvalifikacija.

U utakmici protiv Belgije povredu je zaradio Emir Spahić kojeg je selektor Baždarević morao zamijeniti Šunjićem. Kapiten naše reprezentacije Edin Džeko je također zadobio povredu ruke i ljekarske preglede će obaviti danas u Sarajevu.

Pred nama su domaći mečevi protiv Andore i Velsa, te gostovanje na Kipru. Za osvajanje trećeg mjesta koje vodi u baraž moramo trijumfovati u tim mečevima, ali pod uslovom da selekcija Izraela ne osvoji više od četiri boda u naredne tri utakmice.

Izrael pred sobom ima gostovanje kod Velsa i Belgije, te domaću utakmicu protiv Kipra.

Utakmica između Bosne i Hercegovine i Andore odigrat će se u nedjelju sa početkom od 20,45 sati na stadionu “Bilino polje” u Zenici.

(Reprezentacija.ba)