Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine nakon sedam odigranih kola u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo ima svega osam osvojenih bodova, no podrška od strane navijača je u svakoj utakmici ogromna i na visokom nivou.

Sinoć su naši Zmajevi poraženi na gostovanju kod Belgije rezultatom 3:1, ali su bh. navijači još jednom zadivili sportsku javnost.

Usred Brisela nekoliko hiljada navijača Bosne i Hercegovine jučer je napravilo je fantastičnu atmosferu i potpuno okupiralo ovaj grad. Lokalni stanovnici su u čudu posmatrali kako se na svojstven način iskazuje ljubav prema domovini. Briselom su se orile razne bh. navijačke pjesme i sevdalinke.

Navijači su u Belgiju pristizali iz svih krajeva svijeta. Veliki broj navijača je stigao iz BiH putem organizacije “Centrotours”. Također je nekoliko navijačkih grupa organizovano stiglo još dan prije utakmice. Određen broj navijača je stigao u privatnom aranžmanu.

Možemo slobodno reći da nijedna selekcija u Europi se ne može porediti sa nama po pitanju podrške navijača. Na svakom gostovanju Zmajevima priredimo atmosferu kao da igraju kod kuće, u srcu Bosne i Hercegovine, a ne stotinama kilometara daleko.

Iskreno vjerujemo da će se sav uloženi trud i vjernost na kraju i isplatiti, te da ćemo zajedno naredne godine u Francuskoj kao učesnici Europskog prvenstva praviti nove invazije na stadione.


(Reprezentacija.ba)