Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je u Briselu poražena od selekcije Belgije rezultatom 3:1 u okviru 7. kola kvalifikacija za plasman na Europsko prvenstvo.

Izabranici selektora Mehmeda Baždarevića su poveli sa 0:1 golom kapitena Edina Džeke. Ipak, svega osam minuta kasnije Fellaini je nakon prekida ostao sam u našem šesnaestercu i udarcem glavom matirao Begovića.

U finišu prvog poluvremena De Bruyne je iskoristio slobodan prostor i preciznim udarcem sa oko 20 metara udaljenosti od Begovićevog gola poslao loptu u nebranjeni dio mreže.

U drugom poluvremenu nešto bolja partija naših reprezentativaca u kojem smo bili bliže postizanju gola. No, u tome nismo uspjeli, a najveći krivac za to je odlični golman Belgije Courtouis.

Konačnih 3:1 postavio je Hazard udarcem sa bijele tačke.

Za reprezentaciju Belgije večeras su nastupili: Courtois, Alderweireld, Kompany, Vertonghen, Vermaelen, Witsel, Fellaini, Hazard, Nainggolan, De Bruyne (Mertens 89. minuta) i Lukaku (Origi 82. minuta).

Za selekciju BiH su nastupili: Begović, Spahić (Šunjić 56. minuta), Kolašinac (Hajrović 72. minuta), Vranješ, Mujdža, Bešić, Medunjanin (Ibišević 80. minuta), Pjanić, Lulić, Višća i Džeko.

Za tri dana očekuje nas kvalifikacioni meč protiv selekcije Andore u Zenici. Do kraja kvalifikacija preostale su za odigrati još tri utakmice.

Večerašnjim porazom od Belgije Zmajevi su izgubili šanse za direktnim plasmanom na Europsko prvenstvo. Predstoji nam borba za treće mjesto u grupi koje vodi u baraž.

 

(Reprezentacija.ba)