Naša mlada reprezentacija poražena je od selekcije Kazahstana rezultatom 1:2 u okviru drugog kola kvalifiakcija za plasman na Europsko prvenstvo.

Naši U-21 reprezentativci su pružili još jednu lošu partiju koju je obilježio veliki broj grešaka. Bili smo favoriti za pobjedu, ali su Kazahstanci iskoristili “poklone” i došli u prednost od 0:2 što je kako se na kraju ispostavilo bilo nedostižno za izabranike Darka Nestorovića.

Nestorović je nakon utakmice kazao kako su Kazahstanci odigrali onako kako su trebali odigrati naši igrači. Pomenuo je i veliki broj grešaka u našoj odbrani kao i spor protok lopte na sredini terena.

-Sigurno da nam je teško pao ovaj poraz. Sami sebi smo dali dva gola i napravili im dvije šanse. Ono što smo mi stvarali njihov golman je odbranio. Pobijedila nas je selekcija Kazahstana koja je brža, agresivnija, tačnije sve ono što smo mi trebali da radimo to su oni uradili. – izjavio je Nestorović nakon utakmice i dodao:

– Ne mogu reći da je zaslužena pobjeda, ali pobjedi se ne gleda u zube. Došli su igrati na kontre i polukontre. Imaju brze igrače, a naši igrači su olako ušli u susret i praktično im poklonili dva gola.

– Ne smijemo ponoviti ovakvu igru. Bilo je puno grešaka u odbrani, u vezi sporo, tromo. Igrali smo napadački, ali nismo uspjeli realizirati prilike u završnicama.

– Slijede nam mečevi protiv Švicarske i Engleske koje su sigurno bolje reprezentacije. Imamo kvalitetne i talentovane igrače ali u današnjem fudbalu je potrebna brzina, kao što je to demonstrirao tim Kazahstana. Spori igrači su prošlost u savremenom fudbalu je brzina jedan od najbitnijih segmenata.

Napadač zagrebačkog Dinama Armin Hodžić je također istakao kako je naš tim loše započeo utakmicu i da smo navino primili golove.

– Nismo dobro ušli u utakmicu. Golove smo doslovno rečeno sami sebi zabili. Početak je kvalifikacija, još nije ništa gotovo. Pripremat ćemo se i nastaviti raditi.

Svoj debi u dresu reprezentacije upisao je veznjak Standarda na posudbi u Beverenu, Deni Milošević.

– Mislio sam da ćemo pobijediti jer smo se dobro pripremili za ovu utakmicu. Moj početak u reprezentaciji nije dobro krenuo, ali nadam se da će biti bolje. Za mene je bila velika čast obući dres BiH. Nadam se da ću ponovo dobiti priliku i postići gol. Vjerujem da će u narednim mečevima biti veća podrška naših navijača. – poručio je Milošević.

U ovoj godini U-21 reprezentacija će odigrati još dvije kvalifikacione utakmice. Prvo protiv selekcije Švicarske, a zatim protiv vršnjaka iz Engleske.

(Reprezentacija.ba)