Reprezentativac Belgije i prvotimac engleskog Liverpoola Christian Benteke (24) povrijedio se na treningu i upitan je za kvalifikacioni meč između Belgije i naše reprezentacije koji se igra u četvrtak, dok će veznjak Tottenhama Moussa Dembele propustiti ovaj meč.

Selektor Belgije Marc Wilmots kazao je da će u srijedu odlučiti da li će jedan od najboljih igrača Belgije biti na raspolaganju za duel protiv Bosne i Hercegovine, te je potvrdio i izostanak Dembelea.

“Medicinski tim će vidjeti kakvo je stanje sa povredom. Ako u srijedu ne bude trenirao, on neće biti spreman za meč. Kod mene igraju samo oni koji su u potpunosti spremni. Imamo dovoljno dobre zamjene”, kazao je Wilmots.

Benteke je prošle godine igrao sjajno za Aston Villu, da bi na početku ove sezone prešao u Liverpool za 46 miliona eura.

Za selekciju Belgije odigrao je 24 susreta i postigao sedam golova.

Kada je u pitanju Dembele on će propustiti naredne kvalifikacione mečeve zbog povrede koje je zaradio u posljednjoj utakmici protiv Evertona. Selektor Wilmots je umjesto njega pozvao nogometaša Anderlechta Stevena Defoura.

(Reprezentacija.ba)