Napadač bh. reprezentacije Vedad Ibišević je krajem protekle sedmice ostvario transfer iz Stuttgarta u redove berlinske Herthe.

Ibišević je oduševljen prelaskom u Herthu što je potvrdio i u prvom intervjuu za klupsku stranicu berlinske momčadi.

Kakav je osjećaj biti “Herthaner”?

– Sjajan. Sretan sam što se ovo desilo. Vrlo sam uzbuđen zbog novog kluba, navijača, grada kakav je Berlin i što ću sada biti dio toga. – poručuje Ibišević na početku razgovora.

Šta vas najviše raduje u Herthi?

– Raduje me mnogo toga. Prije svega drago mi je što ću se vratiti na teren. Htio sam da ostanem u Bundesligi i da igram na velikim stadionima. Raduje me igranje na Olimpijskom stadionu u Berlinu, kao i prvi trening sa novim suigračima. Drago mi je što ću ponovo imati navijače koji su uz mene, a ne protiv mene.

Hertha će dobiti igrača koji daje sve za klub i navijače

Šta će navijači Herthe dobiti dolaskom Vedada Ibiševića?

– Dobiti će igrača koji daje sve od sebe za klub i za njih. Igrača koji se bori za svaki centimetar na terenu za klub i sugirače. Ja sam timski igrač i timski duh je vrlo bitan za mene. Zajedno se može postići mnogo, a sam teško. Navijači se mogu nadati golovima, to je moj posao. – riječi su Ibiševića.

Odbili ste mnoge druge ponude kako bi došli u Herhu. Zbog čega?

– Klub me je dugo tražio. Trener i menađer su željeli da me dovedu i to je na kraju i urađeno. Sviđa mi se kompletan koncept kluba. Želim ostvariti mnogo uspjeha kako bi obradovali navijače. Hertha je klub sa velikom tradicijom, a Berlin je veliki grad i ovaj novi iskorak u karijeri za mene donosi mnogo uzbuđenja.

Koga od novih suigrača poznaješ od ranije?

– Ne mnogo njih. Hertha ima dobru ekipu i igrače koji su kvalitetni. Nikada nije bilo lahko igrati protiv njih. Želim da budete sigurni da će igranje protiv Herthe biti još teže u budućnosti.

Ko sumnja u mene neka dođe i gleda me na terenu

Postoje pojedinci koji imaju kritike na vašu predanost?

– Nema problema. Neka dođu do mene i uvjere se u to.

Jeste li uzbuđeni zbog poznate navijačke skupine Herthe “The Ostkurve”?

– Kao što sam rekao, drago mi je da ponovo imam navijače koji su uz mene, a ne protiv mene. Atmosfera na stadionu u Berlinu je uvijek impresivna i utiče na dobro raspoloženje.

Vi zajedno sa Kalouom, Allaguijem i Schieberom. Može li se napraviti “kvartet” u napadu Herthe?

– Hertha igra ofanzivno i ima dobre igrače na tim pozicijama. Sva tri pomenuta napadača su vrlo kvalitetna i zato će mi trebati mnogo truda (kazao je Ibišević kroz smijeh). Mislim da nemamo puno toga zajedničkog što je dobro za trenera da u napadu ima različite opcije. Jedva čekam da se oporave Allagui i Schieber pa da imamo bolji uvid u situaciju.

Berlin je novi izazov

Aachen, Hoffenheim, Stuttgart, pa Berlin. Šta vam govori o novom gradu?

– Berlin je potpuno novi izazov i jako sam uzbuđen. Prekrasan grad kojeg želim istražiti sa suprugom Zerinom i četverogodišnjim sinom Ismailom. Pored klupskih obaveza, naći će se vremena i za to… – kazao je naš napadač na kraju razgovora za klupsku stranicu Herthe.

Ibišević je zadužio dres sa brojem “19”, a podsjećamo da je taj broj nosio na leđima igrajući za tim Hoffenheima.

Vedo bi u dresu Herthe mogao debitovati u narednom kolu kada njegov novi tim dočekuje upravo ekipu Stuttgarta odakle je naš napadač stigao.

(Reprezentacija.ba)