Edin Džeko jučer je protiv Juventusa postigao svoj prvijenac u dresu Rome u Seriji A. 

Nakon što je Miralem Pjanić zabio gol u 61. minuti za 1:0, Edin Džeko je dokrajčio Juventus svojim golom u 78. minuti.

– Mislim da smo igrali fantastično od prve do posljednje minute protiv izuzetno dobre ekipe Juventusa. Trener nas je odlično spremio za utakmicu i njegova ideja da od prve minute visoko napadnemo Juventus je bila odlična. – rekao je Edin Džeko.

Proradile su čiste emocije

Džeko je nakon postignutog gola otrčao prema navijačima Rome i sa njima proslavio pogodak.

– Bile su to čiste emocije, jer sam čekao svoj prvi gol u Seriji A i on je došao u najboljem trenutku. Mislim da smo i mi i navijači zaslužili ovu pobjedu. – poručio je kapiten bh. reprezentacije.

Miralem Pjanić je odigrao odličnu partiju.

– Bosna voli Romu. – nasmijao se Džeko i dodao: – Svi znamo koliko je Mire odličan igrač i on je jedan od najvažnijih igrača za naš tim. Njegov gol Juventusu nije ništa novo za nas jer znamo da je on sposoban zabijati ovakve golove, čak i bolje. Sretan sam što sam u ekipi sa njim.

Sada moramo nastaviti dalje sa dobrim igrama i pobjedama, kako bi trijumf nad Juventusom dobio puni značaj. – zaključila je “devetka” Rome.

Pjanić: Teren u Veroni nije nam dao da pokažemo šta znamo

– Sretan sam zbog gola, ali najvažnije je da smo pobijedili. – rekao je Pjanić.

– Mislim da smo bili bolji cijelo vrijeme i zasluženo slavili. Šteta je što u prethodnom meču u Veroni nismo imali teren koji nam je omogućavao da igramo na ovaj način, pa smo se prilagodili tempu protivnika. Sada moramo ići dalje sa novim pobjedama. – poručio je “Mali princ” Miralem Pjanić.

(Reprezentacija.ba)