Ervin Zukanović (28) večeras je nastupio za svoju Sampdoriu. Ne bi to bilo ništa čudno da selektor Baždarević na prošlosedmičnom obraćanju medijima nije rekao kako se Zukanović ne nalazi na spisku radi povrede zbog koje će uskoro biti operisan.

Planirao sam Zukanovića među 23 igrača

– Zukanović je bio pozvan, i to među 23 igrača za utakmice protiv Belgije i BiH, ali su on lično, a onda i klub tražili od mene da zbog njegove povrede propusti reprezentativne obaveze i za tri ili četiri dana bude podvrgnut operaciji.

Sada kada vidim da je igrao sam iznenađen, ali mi je i žao što ga nismo pozvali, obzirom da nam je bio potreban. – kaže Mehmed Baždarević iz Brisela za Reprezentacija.ba portal.

Vjerujem Zukanoviću, zdravlje je najvažnije

Zukanović je u igru ušao u 22. minuti na gostovanju Sampdorije Napoliju (2:2), kada je zamijenio povrijeđenog Codu.

– Vjerujem svojim igračima i zdravlje djeteta je najvažnije, tako da sam mu dozvolio dopust jer ga nisam želio dodatno ugroziti. Ponavljam, zdravlje je najvažnije. – govori Meša.

Baždarević je već okupio dio reprezentacije u Briselu, a sutra će se u kampu naše reprezentacije odazvati i svi pozvani igrači, te započeti sa punim pripremama za meč protiv Belgije u četvrtak.

– Mi imamo zadatak da raspoloživi igrači kadar maksimalno pripremimo za utakmicu protiv Belgije i prema planiranom nastavljamo sa pripremama. – zaključio je Mehmed Baždarević razgovor za Reprezentacija.ba portal.

Kvalifikaciona utakmica između Belgije i Bosne i Hercegovine igra se u četvrtak u 20,45 sati u Briselu.

(Reprezentacija.ba)