Koln je danas na svom terenu savladao HSV našeg Emira Spahića (35) rezultatom 2:1, a više od ove utakmice trećeg kola Bundeslige pričat će se o crvenom kartonu koji je dobio naš stoper u 80. minuti utakmice.

Pri rezultatu 1:1 napadač Kolna Modesete izlazi sam pred golmana HSV-a, sa leđa mu prilazi Spahić, nakon čega Modesete pada, a naš reprezentativac odnosi loptu.

Ipak sudija Aytekin svira prekršaj, Emiru Spahiću pokazuje crveni karton, a za Koln dosuđuje penal koji Modesete pretvara u gol vrijedan pobjede.

Njemačka javnost već je podjeljena oko Aytekinove odluke, obzirom da kontakta zbog kojeg bi Modesete pao između francuskog napadača i Spahića nije bilo, dok dio fudbalskih analtičara pravda Aytekinovu odluku zbog Spahićeve ruke koja se našla na leđima Modestea.

Kako je Spahićeva ruka na Modesetovim leđima bila nakon što je Francuz izgubio loptu, a kako taj kontakt i nije bio uzrok pada napadača Kolna, možemo se složiti da je iskusni Aytekin napravio grešku i bez opravdanja isključio našeg reprezentativnog stopera.

(Reprezentacija.ba)