Danas je u Monacu održan žrijeb grupne faze Europa lige, a sedam bh. reprezentativaca nastupit će u ovom takmičenju sa svojim timovima, dva bh. internacionalca te jedan juniorski bh. reprezentativac.

Sead Kolašinac sa Schalekom nalazi se u grupi  K zajedno sa APOEL-om za koji nastupa povremeni bh. reprezentativac Semir Štilić, Spartom iz Praga te Asterasom.

Lazio našeg Senada Lulića smješten je u skupinu G gdje se nalaze prošlogodišnji finalista Europa lige, ukrajinski Dnipro, St. Etienne u kojem igra naš juniorski reprezentativac Ćazim Suljić i norveški Rosenborg.

Ekipa PAOK-a čiji je član naš Gojko Cimirot igrat će u grupi sa Borussijom iz Dortmunda, Krasnodara i Gabale u kojoj nastupa naš Ermin Zec.

Jasmi Burić i njegov Lech nalaze se u grupi I i igrat će protiv Basela, Fiorentine te Belenenesesa, dok će Ibrahim Šehić sa Qarabagom igrati sa Tottenhemom, Anderlechtom i Monacom.

Grupa A: Ajax, Celtic, Fenerbahce, Molde.

Grupa B: Rubin, Liverpool, Bordeaux, Sion.

Grupa C: Borussia Dortmund, PAOK (Gojko Cimirot, A reprezentativac BiH), Krasnodar, Qabala (Ermin Zec, A reprezentativac BiH).

Grupa D: Napoli, Club Brugge, Legia, Midtjylland.

Grupa E: Villareal, Plzen (Aidin Mahmutović, bh. internacionalac), Rapid Beč (Srđan Grahovac, bivši mladi bh. reprezentativac), Dinamo Minsk.

Grupa F: Marseille, Braga, Liberec, Gronningen.

Grupa G: Dnipro, Lazio (Senad Lulić, A reprezentativac BiH), St. Etienne (Ćazim Suljić, juniorski bh. reprezentativac), Rosenborg.

Grupa H: Sporting Lisabon, Besiktas, Lokomotiva Moskva, Skenderbeu.

Grupa I: Basel, Fiorentina, Lech (Jasmin Burić, A reprezentativac BiH), Beleneneses.

Grupa J: Tottenham, Anderlecht, Monaco, Qarabag (Ibrahim Šehić, A reprezentativac BiH).

Grupa K: Schalke (Sead Kolašinac, A reprezentativac BiH), APOEL (Semir Štilić, A reprezentativac BiH), Sparta Prag, Asteras.

Grupa L: Athletic Bilbao, AZ Alkmaar, Augsburg, Partizan.

(Reprezentacija.ba)